Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Фестиваль меду "Слобожанський взяток 2"

Дата: 22.08.2017 08:19
Кількість переглядів: 949

19 серпня о 19 годині на березі річки Айдар Новопсковська громада відсвяткувала медовий спас та день Пасічника фестивалем меду «Слобожанський взяток». Ведуча Любов Великохацька привітала присутніх з святом, нагадала, що на яблучний Спас святять яблука, груші, мед. Що хлібороби святкують обжинки, а пасічники відзначають своє професійне свято. На запрошення взяти участь у фестивалі відгукнулися дві родини, які серйозно займаються бджолярством, - Верховодів з Новопскова (представляла Наталія Сергіївна) та Садових з Білолуцька (представляв Михайло Олександрович). Вони з смаком оформили свої столи, вироблений у їхніх домашніх господарствах мед можна було покуштувати і купити. Наталія Сергіївна, до того ж, заварила духмяного чаю (липа, чабрець), напекла коржиків і щиро пригощала всіх смаколиками.

Основу свята склала музична програма, підготовлена працівниками селищного Будинку культури смт Новопсков, самодіяльними артистами, а також талановитими дітками громади: вокалістами та учасниками хореографічних студій «Едельвейс» (керівник Ганна Доканьова), «Фольк Модерн-стиль» (керівник Інна Буркацька). Народний хоровий колектив «Слобожани» (керівник Володимир Андрущенко) зарядив присутніх позитивом, виконавши пісню «Їхав козак за Дунай», надалі виступали солісти хору Сергій Симоненко, Валентина Грачова, Ніна Полякова, чоловічий ансамбль з числа учасників хору. Теплими оплесками глядачі подякували вокалістам з села Осинове: Тетяні Котовій, Іринці Колесник, Каріні Синчі та Кондратюк Настусі з Білолуцька.

Малечі, яка зібралася на свято запропонували розмалювати кольоровими крейдинками сходинки майданчика в тему свята: бджілок, квіточки, вулики, на що вони жваво відгукнулися і поринули у світ фантазії… Свято тривало й коли вже бузкові сутінки огорнули все довкола. Найсміливіші почали підтанцьовувати. Завершилося свято нагородженням заохочувальними подарунками пасічників. А ведуча нагадала, що наступного року на всіх знову чекає фестиваль «Слобожанський взяток».

 

Директор КЗ "Новопсковський селищний будинок культури смт Новопсков" Кондратюк Ірина

Фото: Юрій Жевакін



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь