Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Вітали жінок зі святом

Дата: 07.03.2017 08:56
Кількість переглядів: 1014

Фото без описуПро привітання і  весняний настрій в Новопсковській громаді.

 

У Новопскові на ринку ще від вихідних почали продавати зрізані і в горщиках живі квіти: різнокольорові тюльпани, троянди, крокуси, гіацинти...На них жадібно накинулися бджоли, які, дивно, нікого не лякали і не дратували. П’янкий шлейф свавільної невідворотної весни почав відчуватися у повітрі і переслідувати. Березень! Жіноче свято! Прощавай, зимонько!
В дитячих садочках, молодших класах шкіл проводяться святкові заходи, присвячені мамам, бабусям, вітають однокласниць, вчителів, колег по роботі.
Напередодні Міжднародного дня жінок, 6 березня, в селищному будинку культури смт Новопсков відбулася велика концертна програма. Відкрили її учасники дитячої зразкової хореографічної студії «Едельвейс», керівник Ганна Доканьова. Композиція називалася «На балу». Дуже видовищно, дівчатка у біло-сріблястих та рожевих довгих бальних сукнях, танцювали надзвичайно граційно, легко, наче пір’їнки.
Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв привітав присутніх у залі жінок з святом, набажав їм усіляких гараздів і миру.
А продовжив концертну програму народний хоровий колектив «Слобожани», керівник В.Андрущенко. Вони виконали пісні «Мамина вишня» (солістки Євгенія Борисенко та Марія Овчіннікова) та «В саду гуляли». Глядачі оплесками нагородили самодіяльних артистів, а С.Хомутянська від імені районної організації ПП «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вручила жінкам хору два торта.
Неначе польовою квіткою у концертний віночок вплелася лірична пісня «Платье», подарована Анатолієм Остапенком – улюбленим виконавцем новопсковських шанувальниць пісенного мистецтва. Притаманна йому манера виконання, особливий тембр голосу – зробили свою справу, жінки були дуже розчулені словами, що лягали на душу. І коли ще всі перебували під впливом виступу попереднього артиста, на сцену вийшла матінка Валентина (Корнієнко). Вона зазначила, що свою авторську пісню «Мати» присвячує своїй матусі і всім матерям, чиї молитви за дітей не горять у вогні, які на Землі і на Небі є заступницями своїх дітей.
Завзята, енергійна танцювальна композиція «Маруся», що підготував гурт «Фольк модерн стиль», керівник Інна Буркацька, зарядила емоціями і піднесеним настроєм. В унісон прозвучала майстерна гра на баяні у виконанні Володимира Андрущенка – артистично, з настроєм. З задоволенням всі слухали пісню «Мамина калина» у виконанні постійної учасниці концертів Тетяни Котової. Після досить тривалої перерви вийшов на сцену з гітарою бард Іван Кущов, і його твір возвеличував жінку, її єстество, красу і ніжність.
Діти з хореографічних колективів «Едельвейс» та «Фольк модерн стиль» ще неодноразово виходили цього дня на сцену, щораз даруючи своє мистецтво глядачам і заслужено отримуючи оплески.
Неймовірну насолоду присутнім подарували вихованці Наталії Шморгун. Це і гурт «Оксамит», і сольні виконавиці Ганнуся Андрущенко, Мариночка Борисенко, Орина Радченко, дитяче вокальне тріо. Високий рівень виконання, вміння «обіграти» твір голосом, рухами, посмішками.
Вже не вперше перед новопсковською публікою виступало тріо сім’ї Кондратюків – це Ірина, директор селищного будинку культури, та її доньки Настуня та Альона. Вони гармонійно, зворушливо виконали пісню «Росте черешня в мами на городі».
Останні номери концертної програми прозвучали на мажорній хвилі. Віктор Гончаров виконав пісню «Подарите женщине шансон», потім у дуеті «Вітька у квадраті» разом з Віктором Онищенком - жартівливі куплети на тему відносин чоловіків та жінок, а на завершення прозвучала пісня-побажання «На щастя, на долю!»
Після закінчення програми селищна рада запросила всіх присутніх жінок випити у фойє чаю з тістечками. Запрошенням з задоволенням скористалися. Дітей-учасників концерту за традицією селищна рада заохочувала солодощами. А мешканку смт Новопсков Журавльову Мотрону Миколаївну – учасницю бойових дій, ветерана війни, якій стан здоров’я і поважний вік не дозволили побувати на святі, від селищної ради привітали вдома квітами та солодкими подарунками.


Н. Кривошей



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь