Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Голова Новопсковської громади взяв участь в засіданні круглого столу в Українському кризовому медіа центрі

Дата: 10.12.2016 10:21
Кількість переглядів: 813

Новопсковська об’єднана територіальна громада була створена першою в Україні. Процес децентралізації набирає обертів. Сьогодні на депутатів та голів місцевих рад, особливо в об’єднаних громадах, покладається велика відповідальність, бо значно збільшуються їхні повноваження, ресурси і очікування людей, які повірили у реформу.

У неділю, 11 грудня 2016 року, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії, перші вибори місцевих голів та депутатів пройдуть у 41 об’єднаній територіальній громаді з 12 областей України.

Під час круглого столу в Українському кризовому медіа центрі представники Уряду, Парламенту, об’єднаних громад та експерти надали свої поради виборцям, які допоможуть не розчаруватися згодом у їхньому виборі.

«Не голосуйте за популістів, не піддавайтесь на популістські гасла. Голосуйте за господарів, за тих людей, з якими ви зможете вести діалог, яким ви довіряєте. Хто б це не був – голова чи депутат. Голосуйте за живих людей, з якими ви будете спілкуватися в майбутньому, які дійсно можуть зробити зміни у вашому населеному пункті», - Вадим Гаєв, голова Новопсковської об’єднаної громади Луганської області.

«Обирайте не лише тих, хто вам подобається, а тих, хто реально може управляти фінансами і ресурсами громади», - Іван Ковач, голова Тячівської об’єднаної громади Закарпатської області.

«На місцевих лідерів, за яких ви голосуватиме, лягає сьогодні дуже велика відповідальність щодо господарювання у громаді, а це фінанси, планування території, надання послуг та усе інше. Тому варто голосувати за людей, які можуть взяти на себе цю відповідальність і рухатися вперед», - Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Мене дивує, чому на ці місцеві вибори висунули кандидатів ті партії, які в Парламенті категорично проти децентралізації. Мені здається, це робиться для того, щоб у разі перемоги на цих виборах, у них була можливість скомпрометувати реформу. Для них головне – показати, що реформа не дає успіху. А для цього треба прийти до влади і показати, що вона нездатна. Іншого резону їм обиратися я не бачу. 90 % тих, хто винесли тягар процесу об’єднання, балотуються, і вони вже довели, що можуть за собою вести людей. Думаю, таким кандидатам і слід надавати пріоритет», - Юрій Ганущак, директор Інституту розвитку територій.

«Завдяки децентралізації, у людей в громадах відбувається перехід від патерналізму (принцип управління, за яким держава вирішує, що має робити місцева влада – Ред.) до, вибачаюсь, куркулізму, коли ми самі вирішуємо свої питання. На жаль, дехто, хто сидять у Парламенті, називають себе патріотами, лібералами, радикалами, але насправді вони є неокомуністами, бо не хочуть забрати патерналізм, вони хочуть бути «благодєтєлями» і тому пробують зупинити цей процес. Не вийде» - Анатолій Ткачук, директор з науки і розвитку Інституту громадянського суспільства.

«Перед тим, як будете йти на вибори, зайдіть на сайт Верховної Ради, подивіться результати голосування по законопроектах. Подивіться, як голосували за надважливий для громад, для людей законопроект 4676. Думаю, вам це допоможе зробити більш свідомий вибір», - Вікторія Пташник, народний депутат України.

«Головне прийдіть і зробіть усвідомлений вибір. Ви обираєте тих, хто має представляти ваші інтереси, а не реалізовувати свої амбіції і забаганки», - Денис Рибачок, експерт Комітету виборців України.

Перелік громад, де пройдуть вибори цієї неділі - за посиланням.

Джерело - сайт "Децентралізація влади"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь