Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Підписана Угода про співробітництво з Ощадбанком

Дата: 17.03.2017 14:34
Кількість переглядів: 696

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відтепер з бюджету Новопсковської селищної територіальної громади буде часткового відшкодовуватися частина суми кредитів, взятих жителями Новопсковської громади на впровадження енергозберігаючих заходів.

17 березня, між Новопсковською селищною радою та Державним ощадним банком України підписана Угода про співробітницво. 

Угодою встановлені основні умови та принципи співпраці Сторін у процесі надання Новопсковською селищною радою часткової компенсації за кредитами фізичним особам, обєднанням співвласників багатоквартирних будинків, які отримали кредит у Кредитно-фінансовій установі на цілі,  в межах Програми відшкодування частини суми кредиту на енергозберігаючі заходи на 2017 рік (далі - Програма), затвердженої рішенням Новопсковської селищної ради від 02.03.2017 №22/10.

Як свідчить провідний європейський досвід, залучення коштів для проведення термомодернізації, санації та заходів з енергозбереження житлового фонду потребує відповідального власника житла, сприяння держави на законодавчому рівні, а також залучення до співпраці кредитних установ.

Перевагою нового механізму є відмова від тривалих, складних та непрозорих процедур конкурсного відбору та створення простого механізму - відшкодування частини суми кредиту, залученого населенням або ОСББ на впровадження заходів з енергозбереження, зокрема на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Протягом 2016 року в Новопсковському районі спостерігалася чітка тенденція до збільшення кількості кредитів та їх вартості, що свідчить про збільшення рівня довіри населення до держави, а також про те, що населення все частіше схиляється до комплексного вирішення проблем енергозбереження.

Основним завданням Програми є розв’язання проблеми економії енергоносіїв за рахунок впровадження населенням заходів з енергомодернізації житлових будинків шляхом надання пільгових кредитів згідно з Порядком та часткового відшкодування суми «тіла» за цими кредитами з бюджету Новопсковської селищної територіальної громади.

У рамках реалізації Програми задіяний ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів, суть якого полягає у тому, що бюджет Новопсковської селищної територіальної громади відшкодовує позичальникам частину суми кредиту в розмірі 10 %, але не більше 5000 грн., за кредитами, отриманими населенням Новопсковської громади для цього в державних банках.

Кінцевим результатом Програми передбачається скорочення споживання природного газу населенням Новопсковської громади до 40 %, електроенергії - до 10%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь