Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Бюджет участі – інструмент прямої демократії

Дата: 24.07.2017 15:42
Кількість переглядів: 931

Фото без описуВ Новопсковській громаді минулого року було вперше впроваджено практику залучення мешканців до покращення життя в своїх населених пунктах за Програмою бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі). На сьогодні почалася активна фаза реалізації проектів-переможців.

Минулого четверга,  20 липня 2017 року, депутати на черговій 27 сесії селищної ради затвердили проектно-кошторисну документацію по капітальному будівництву восьми об'єктів. Це:

"Територія загального користування – майданчик для відпочинку населення в районі перехрестя вулиць Слобожанської і Жеребилова та провулка Дружби смт. Новопсков."

"Територія загального користування - майданчик для відпочинку населення по вул. 8 Березня смт Новопсков (в районі будівлі № 49)"

"Територія загального користування - майданчик для відпочинку населення  по вул. Шкільна 15Б смт Новопсков (біля КЗ "Селищний будинок культури смт Новопсков")"

"Територія загального користування - майданчик для відпочинку населення по вул. Українській смт Новопсков (в районі будівлі № 15)"

"Територія загального користування - майданчик для відпочинку населення по вул. Айдарській смт Новопсков (в районі будівель 13 А та 13 Б)"

"Територія загального користування - майданчик для відпочинку населення по вул. Партизанській смт Новопсков (в районі будівлі № 19)"

"Територія загального користування -  майданчик для відпочинку населення по вул. Газопроводській смт Новопсков (в районі будівлі №48)"

"Територія загального користування -  майданчик для відпочинку населення по вул. Газопроводській смт Новопсков (в районі будівлі №42)"

Наступний крок – придбання  необхідних матеріалів, обладнання та проведення робіт з монтажу обладнання. Хід реалізації всіх десяти проектів-переможців буде висвітлено на сайті селищної ради. Слідкуйте за новинами.

Фото без описуВи не встигли минулого року подати свій проект на Бюджет участі? Для Вас маємо гарну новину: депутати затвердили відповідну програму і на наступний 2018 рік. Стартує процес Бюджету участі з 1 серпня 2017 року.

Детально ознайомитися з Програмою реалізації Бюджету участі Новопсковської селищної територіальної громади на 2018 р.

Звісно, як і будь-який процес, пов’язаний з людьми, бюджет участі не є ідеальним механізмом. Деякі його недоліки пов’язані з людським фактором, інші – з «молодістю» проекту і тим, що деякі недоліки проявляються лише в процесі реалізації. Усі ці проблеми спільні і для європейських (зокрема польських), і для українських процесів розподілу бюджету участі.

Однак варто зауважити, що бюджет участі – дуже хороший механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, робити свій населений пункт кращим, а кожного мешканця змушувати відчувати причетність та відповідальність за те, яким буде його село чи селище.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь