Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Ветеринари про заходи з профілактики захворювання на сказ

Дата: 11.09.2017 15:56
Кількість переглядів: 1035

З початку року  в Новопсковському районі захворіло на сказ 4 тварини, оголошено 4 неблагополучних пунктів, 55 людей були покусані тваринами. В зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією щодо сказу тварин, збільшенням чисельності лисиць, бродячих собак та котів  в населених пунктах Новопсковського району ветеринарна служба звертається до власників тварин:

- щороку доставляйте собак і котів у державну ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок. Суворо дотримуйтесь схем вакцинації та ревакцинації;  

- обов’язково вакцинуйте собак і котів  починаючи з 3-х місячного віку;

- негайно повідомляйте заклади охорони здоров’я та ветеринарну службу про випадки укусів або травмування собакою, котом, кажаном або хижою твариною   людини, свійської чи домашньої тварини, а також доставляйте у державну ветеринарну установу собак і котів, які покусали людину чи тварину або заподіяли їм травми, для огляду і карантинування  протягом 10 днів, а покусаних тварин – для огляду і лікування;

- у випадку загибелі собак, котів або інших тварин негайно повідомляти ветеринарну установу. Якщо Вас вкусила будь-яка тварина - відразу проведіть місцеву обробку рани  і негайно зверніться  у травматологічні пункт (відділення) лікарні за медичною допомогою або до найближчого лікувально-профілактичного закладу!

 - тварину, що вкусила, забивати забороняється, її необхідно ізолювати  та звернутися в державну установу ветеринарної медицини.

  По всіх питаннях стосовно проведення  профілактичних щеплень проти сказу, необхідно звертатись до державних установ ветеринарної медицини за телефонами: 0950516452 - Білолуцька ДЛВМ, 0501644897 - Пісківська ДЛВМ, 0683242890 - Кам’янська ДЛВМ, 0982929679 - Новобілянська ДЛВМ, 0666702048 -  Новопсковська ДВМ  або  2-45-79.

 

Нагадаємо, Новопсковська селищна рада вже другий рік співпрацює зі спеціалізованою службою по відлову безпритульних собак  з міста Харків. Це ФОП Панєвіна В.О. Кваліфіковані харківські спеціалісти відловлюють тварин та передають їх до Новопсковської районної державної лікарні ветеринарної медицини на обстеження, вакцинацію та кастрацію. Після проведення всіх необхідних процедур тварини  "кліпсуються" і повертаються до своїх "опікунів" - людей, котрі годують їх та стежать за ними. Налагоджена тісна співпраця комунальників, ветеринарів та волонтерів дає вже свої результати: в порівнянні з минулим роком суттєво зменшилася кількість звернень про напади безпритульних тварин.

Шановні жителі громади! Якщо ви виявили безпритульну собаку без жовтої кліпси - просимо повідомити інспектора з благоустрою селищної ради Романа Петрушова за телефоном 2-18-40. І ні в якому разі не чіпати собаку. Самий дієвий спосіб уберегтися від сказу - обмежити контакт з дикими та безпритульними тваринами. 

Ліквідація загрози цієї вкрай небезпечної хвороби може бути ефективною тільки за спільних дій органів місцевої влади, установ державної санепідемслужби ветеринарної медицини, поліції, лісового та мисливського господарств, а також за підтримки громадськості. Тому не будьте байдужими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь