Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

“Молода енергія громад” - грант для молоді з розвитку своєї громади

Дата: 21.06.2018 10:35
Кількість переглядів: 1685

У червні 2018 року у Донецькій і Луганській областях розпочинається проект «Молода енергія громад», що залучить підлітків та молодь до розвитку місцевих громад Донецької і Луганської областей.

Проект реалізує громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» за фінансової підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Європейського Союзу.

«Молода енергія громад» передбачає надання малих грантів для залучення підлітків (14-19 років) та молоді (до 25 років) для розвитку місцевих громад Донецької і Луганської областей. Крім грошової підтримки ініціатив, учасники зможуть освоїти навички проектного менеджменту, принципи організації роботи та громадської активності. Усього у 2018-2019 роках планується підтримати 40 ініціативних груп для втілення їхніх проектів у місцевих громадах. До конкурсу малих грантів активно залучатимуть підлітків, які мають досвід командної роботи (шкільні класи, таборові загони, активи молодіжних центрів і просторів), а також старші ментори, які прагнуть створити більше можливостей для участі молоді у розвитку громад.

Проект «Молода енергія громад» є частиною програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків та молоді у східній Україні», яка впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Цей проект є продовженням успішного досвіду підтримки юних громадських діячів на сході країни. Так, у 2016-2017 роках ЮНІСЕФ через партнерські організації надав 140 малих грантів для підлітків і молоді. ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» опікувався 13 грантами. Підтримані ініціативи засвідчили про неабияку дієвість формату для залучення молоді до соціально важливих проектів. Наприклад, підлітками було створено чотири громадські організації, які активно працюють і сьогодні.

Проект «Молода енергія громад» буде втілюватися у два етапи.  На першому етапі, який припадає на період літніх канікул (червень-серпень 2018 року), проект зосередиться на позашкільній діяльності підлітків та молоді. За цей час планується провести: два регіональні круглі столи «Молода енергія громад» у Донецькій і Луганській областях; інформаційну кампанію для підлітків,  що відпочивають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Донецької і Луганської областей; шість тренінгів з основ проектного менеджменту для підлітків; два Форуми організаційного розвитку для переможців з Донецької і Луганської областей та підтримати 20 проектів у місцевих громадах.

На другому етапі, який триватиме протягом навчального року (вересень 2018 - квітень 2019 року), основна увага буде зосереджена на розвитку навичок громадської активності учасників. З жовтня 2018 року заплановано провести інформаційну кампанію «Молода енергія громад»; шість тренінгів із проектного менеджменту для підлітків у школах (три в Донецькій та три в Луганській областях); два Форуми організаційного розвитку для переможців з Донецької і Луганської областей та підтримати ще 20 проектів у громадах Донецької і Луганської областей.

За підсумками усього проекту активна молодь та переможці конкурсу грантів візьмуть участь у Фестивалях молодіжної активності, які відбудуться навесні 2019 року у Донецькій і Луганській областях.

Представництва проекту «Молода енергія громад» працюватимуть у Слов’янську та Сєвєродонецьку.

Контакти: megproject2018@gmail.com, +38 050 990 18 15.

Завантажити ФОРМУ ЗАЯВКИ

Завантажити ФОРМУ БЮДЖЕТУ ДО ЗАЯВКИ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь