Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про стан впровадження Нового освітнього простору

Дата: 08.08.2018 13:35
Кількість переглядів: 1654

На облаштування початкових класів згідно до вимог Нової української школи Новопсковська ОТГ  отримала 314,621 тис.грн

Згідно інформації щодо розподілу коштів цільових субвенцій на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» для закладів загальної середньої освіти, які розташовані на території Новопсковської ОТГ, виділено:

106,031 тис. грн - на закупівлю дидактичних матеріалів для 416 учнів початкових класів (22 класи);

115,502 тис. грн  - на закупівлю сучасних меблів;

56,348 тис. грн - на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи;

36,740 тис. грн - на придбання персонального комп’ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи.

Цих коштів дуже мало. Наприклад: лише для придбання усіх необхідних дидактичних матеріалів для початкових класів Новопсковського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новопсковської селищної ради потрібно як мінімум  600 тис. грн, а передбачено субвенцією лише 43 тис. грн.

Зважаючи на те, що школи були передані в громаду в середині бюджетного року (вже при сформованому бюджеті) вдалося знайти додатково 343 тис. грн. на співфінансування (60%) для хоча б мінімально-необхідного облаштування перших класів до вимог Нової української школи. Це при тому, що законодавчо закріплено мінімальний відсоток співфінансування від ОТГ 10%.

Однак, всі розуміють, що навіть 657 тис. грн не вистачить на повну комплектацію для 416 учнів, тому було прийнято рішення в першу чергу оснастити перші класи в усіх п’яти школах Новопсковської громади  - придбати для 107 першокласників одномісні учнівські місця, комплекти меблів для їх вчителів, а також ноутбуки, мультимедійні дошки, багатофункціональні пристрої, ламінатори та дидактичні матеріали в кожен клас, де навчатимуться першокласники. Не залежно від того, чи в класі сім учнів чи тридцять,  це школа в селі Макартетине чи в смт Новопсков.

Кошти субвенції для шкіл Новопсковської ОТГ були виділені  в кінці липня 2018 року (на відміну від інших шкіл Новопсковщини, які отримали ці кошти раніше). На придбання меблів і дидактичних матеріалів потрібен час, а для закупівлі комп’ютерної техніки  необхідно провести тендерну процедуру.  Тому, ми сподіваємося на розуміння ситуації педагогічними працівниками і батьками.  Про хід забезпечення закладів середньої освіти Новопсковської громади відповідно до умов Нової української школи буде повідомлено в наступних новинах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь