Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Кава із поліцейським в селі Осинове Новопсковської ОТГ

Дата: 15.08.2018 14:07
Кількість переглядів: 1031

В рамках Проекту  «Сприяння захисту прав і свобод громадян у Новопсковському районі», який здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу, з метою підвищення стану громадської безпеки, обізнаності громадян, налагодження діалогу, співпраці жителів з поліцією ГО «Моя Новопсковщина» ініціювала проведення зустрічі місцевих жителів с. Осинове із працівниками Національної поліції України.

В дружній неофіційній атмосфері за кавою дільничний офіцер поліції Новопсковського ВП ГУНП Андрій Солонина проінформував  громадян  про свою діяльність. Жителі мали  можливість розповісти про проблеми громадської безпеки, їх бачення зі створення безпечного середовища в громаді.

Зустріч відбулася 14 серпня в інформаційно-просвітницькому центрі «Гармонія думок», що знаходиться в селі Осинове. Символічно, що зустріч відбулася в  день Медового Спаса, і поліція теж покликана рятувати людей як від злочинців, так і від інших негараздів, тобто поліцейський – теж спаситель-рятівник-захисник-помічник.

До обговорення питання безпеки громади, діяльності поліцейського  долучився і заступник керівника Новопсковського райвідділу поліції Олександр Ізюмський.

Слід відмітити, що новим Законом України «Про Національну поліцію», який прийнято в 2015 році, визначено правові засади організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських, а також порядок проходження служби в Національній поліції України. Основні положення, на яких ґрунтується діяльність Національної поліції, це – законність, відкритість, прозорість, інформування, забезпечення публічної безпеки та порядку, охорона прав і свобод людини, протидія злочинності, надання поліцейських послуг.

Дільничний офіцер повідомив, що основною роботою поліцейського є патрулювання, зустрічі з місцевими жителями, робота за викликами, із заявами. На території села мешкають умовно засуджені громадяни, громадяни, які вчиняли тяжкі злочини і звільнились з місць позбавлення волі, є п ’ять сімей, де є домашнє насилля, жителі здійснюють крадіжки. Дільничний офіцер повідомив свій контактний телефон і пропонував телефонувати та повідомляти про випадки порушення закону, прав та свобод громадян. Дуже важливо, коли жителі допомагають поліції у попередженні чи розкритті злочинів.

Поліцейські зауважили, що жителі хочуть жити у безпеці, але дуже важко знайти людей, які дають інформацію, свідчать про злочин, в результаті чого не всі злочинці покарані. Тому закликали місцевих жителів допомагати поліції, сприяти у виявленні порушників!  Домовились співпрацювати, допомагати дільничному офіцеру поліції, допомагати один одному і громаді!

За матеріалами «ГО «Моя Новопсковщина»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь