Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Як "Слобожани" презентували Новопсковщину львівським вчителям

Дата: 25.10.2017 16:27
Кількість переглядів: 774

У неділю, 22 жовтня, до Новопсковського селищного будинку культури, де саме відбувалася репетиція народного хорового колективу «Слобожани», на запрошення керівника Володимира Андрущенка завітали гості – педагогічні працівники зі Львівської області.

Це представники делегації, що прибула на Луганщину у рамках обміну досвідом між навчальними закладами двох областей за проектом Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівською ОДА, Львівською облрадою та Луганською ОДА за проектом «Змінимо країну разом».

Тож можливість краще дізнатися про Слобожанську Україну, а саме Новопсковщину, мають Валентина Суримко з смт Бориня Турківського району, Олександра Кобрій з с.Давидів Пустомитівського району, Лідія Шах з м.Бібрка, Зоряна Губач з м.Броди, Галина Різник, яка представляє Стрептівський НВК, Кам’янка-Бузький район.

Учасники хору тепло вітали гостей. Володимир Андрущенко розповів історію створення колективу, щодо творчих досягнень, про репертуар. Потім кожна гостя розповіла про себе, свої педагогічні колективи, родини, уподобання, всі вони люблять музику, вокал, беруть участь у хорових колективах, співають у церкві. Цікаво, що до участі у даному проекті ці жінки не були знайомі між собою, але тепер відчувають себе, наче одна сім’я. Учасники хору заспівали гостям кілька пісень, керівник Володимир Андрущенко виконав мелодії на баяні, Тетяна Скіпа прочитала авторські вірші та гуморески.

Спілкування вийшло жваве, з нотками гумору та жартівливими коментарями. Серед учасників хору знайшлися уродженці Хмельниччини, які розповідали, як їхня доля складалася тут, а гості зі Львівщини мають рідню на Луганщині, про яку їм хотілося б щось детальніше дізнатися. Серед присутніх знайшлися такі, що відпочивали, подорожували Західною Україною, вони ділилися своїми неповторними враженнями від Карпат, смерек, трембіт. А гості розповіли, як фотографувалися на фоні рівнини, як їх вражають безкінечні поля, засіяні озиминою. До речі, всі ці розмови призвели до того, що чарівним пані показали Пристін, «сольонку», надали можливість згори помилуватися на Айдар.

Розпрощалися друзями, домовилися ще зустрітися. Запросили народний хоровий колектив «Слобожани» в гості на Львівщину. 

«Новопсковщина», №43



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь