Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Темрява в селі Макартетине уже в минулому

Дата: 21.02.2017 16:42
Кількість переглядів: 892

 Фото без описуЦими днями  чотири вулиці найвіддаленішого села в Новопсковській селищній територіальній громаді освітлено. Завдяки реалізації проекту «Реконструкція вуличного освітлення за інноваційними технологіями в селі Макартетине, встановлення сучасних світильників з Led- лампами на існуючих опорах» для жителів вулиць Тихонівська, Молодіжна, Вокзальна та  провулку Шевченка вечірня темрява вже в минулому.

Профінансовано даний проект за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад на загальну суму  – 83 750 грн.  В тому числі на виготовлення кошторисної документації було витрачено 1440 грн, на  технічний  нагляд – 1803 грн. Роботи зі встановлення  38 сучасних світильників з Led-лампами на існуючі опори виконали працівники комунального підприємства «Новопсковжитло».

Освітлення - це один з прикладів переваги децентралізації у селі Макартетине.

З позитивних зрушень, що відбулися після об’єднання громад, можна зазначити наступне: обрана в минулому році староста Олена Бутенко веде особистий прийом мешканців села. Надійшло 110 звернень громадян. Завдяки такій формі роботи, яка передбачає безпосереднє спілкування, вдається попередити надходження багатьох письмових звернень. Саме завдяки цим заходам велика кількість життєво важливих проблем громадян вирішується безпосередньо на місці і невідкладно. Оформлення документів для отримання субсидії, державної допомоги для пільгових категорій займається староста, і мешканцям Макартетине не потрібно для цього їздити до Новопскова. Адже село Макартетине, що входить до Новопсковської територіальної громади, досить віддаленне від районного центру, до нього 18 км. Незважаючи на віддаленість, на сувору з частими сніговими заметами зиму, в цьому році регулярно розчищаються і просипаються дороги в селі. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь