Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Сьогодні  до Новопсковської громади завітали гості

Дата: 16.03.2017 16:45
Кількість переглядів: 915

Фото без опису16 березня до Новопсковської ОТГ завітали з  навчальним візитом представники громад Луганщини, які зараз на шляху об’єднання. Разом з ними відвідали громаду заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян, представники Луганського регіонального відділення асоціації міст України (АМУ) - Вікторія Ярова, Людмила Євсєєва, Галина Баташова та  Федір Левчук, делегації Білокуракинської та Чмирівської ОТГ,  голови громад Новопсковського району.

На початку заходу  представники АМУ проінформували присутніх про наступне: цими днями Верховна Рада зробила перший крок до зміни адміністративного устрою України. Прийняття в цілому законопроекту №5520 – це важливий крок на шляху створення самодостатніх територіальних громад. Адже система районів, створена за радянських часів і не відповідає сучасним потребам держави.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян закликав учасників дискусії до активних дій в напрямку добровільного об’єднання громад на Луганщині. Він наголосив, що позиція губернатора Луганщини Юрія Гарбуза і його власна позиція є незмінними – майбутнє України в об’єднаних громадах. Люди на місцях мають визначитися, як це зробили на сьогодні вже  Красноріченська, Троїцька, Новоастраханська та Кременчуцька громади. «Все залежить від вас, як буде жити ваша територія» – наголосив В. Данієлян, звертаючись до  представників потенційних об’єднаних територіальних громад Луганщини.

Учасники  обговорили результати реалізації Стратегії розвитку Новопсковської ОТГ за 2016 рік. Голова громади Вадим Гаєв зазначив, що першочерговою стратегічною задачею новоствореної Новопсковської об’єднаної громади було вирішення питання покращення комфорту для дітей, енергоефективність в ДНЗ. В 2016 році завдяки реалізації селищною радою проектів капітальних ремонтів будівель всіх ДНЗ за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, виділеної  на розвиток громади (2190,3 тис. грн.), обласного бюджету (890,9 тис грн) та бюджету розвитку селищної ради (703,2 тис.грн) було утеплено фасади п’яти будівель чотирьох дитячих садків громади та замінено покрівлі. Зараз утеплення  вже дає свої економічні результати - спостерігається економія бюджетних коштів.

Вадим Вікторович в ході презентації Новопсковської ОТГ поділився першими здобутками, які всі гості після завершення заходу побачили на власні очі. Викликало захоплення  представниць громад Луганщини в першу чергу оснащення дитячих садочків громади. Запитали гості в голови громади: "Скільки коштів було спрямовано на садочки?". На що отримали відповідь: на дошкільні заклади освіти громади в минулому році було спрямовано 7 млн 110,2 тис. грн (32% від загального обсягу фінансування). Вражені від побаченого, вони покинули громаду з певними висновками в правильності прийнятих ними рішень щодо об’єднання своїх громад.

Захід відбувся в рамках програми «Маршрути успіхів» проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь