Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

У Новопсковській громаді підвели підсумки за перший рік діяльності ОТГ

Дата: 17.11.2016 16:51
Кількість переглядів: 1189

Фото без описуСьогодні виповнився рік з моменту визнання повноважень Новопсковської селищної об'єднаної територіальної громади, представницьким органом якої є Новопсковська селищна рада.  

З нагоди цієї знакової для нашої громади події відбулася урочиста сесія Новопсковської селищної ради.

В засідання сесії взяли участь гості: Сергій Тихоновський - радник голови Луганської обласної державної  адміністрації, Ігор Агібалов -  директор Офісу реформ; представники Луганського регіонального відділення асоціації міст України - Вікторія Ярова та Федір Левчук, делегація з Білокуракинської ОТГ на чолі з заступником селищного голови Дмитром Шуть, Олександр Скороход - заступник голови Новопсковської районної державної адміністрації, Олена Літвінова - заступник голови Новопсковської районної ради, члени виконавчого комітету Новопсковської селищної ради в повному складі, Інна Птушко – заступник голови громадської організації «Осинівська», Єгор Потоцький – голова громадської організації «Моя Новопсковщина», Надія Кривошей - головний редактор інформаційного тижневика «Новопсковщина».

Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв відзвітував присутнім за рік діяльності Новопсковської об’єднаної  територіальної громади. В своєму виступі Вадим Вікторович зазначив: "Скажу чесно - цей рік був важким, адже не було практики, досвіду, наша громада була  створена  в Україні першою. Законодавство відставало з прийняттям ряду законів, що регулюють  діяльність об’єднаних громад, тому деякі рішення приймалися дуже виважено. 

Зрозуміло, що перед нами ще багато роботи щодо вирішення проблем громади. Треба здійснити асфальтування доріг, вирішити питання з водопостачанням селища Новопсков і села Макартетине, відновити регулярне транспортне  сполучення між населеними пунктами нашої громади. Дуже приємно, що все більше у нас стає прихильників децентралізації, бо люди бачать у ній величезні можливості для розвитку невеликих населених пунктів, створення комфортних умов для проживання, навчання, роботи і відпочинку.

Сьогодні, я висловлюю вдячність за злагоджені дії і зусилля команді селищної ради, депутатському корпусу, кому­нальним підприємствам, партнерам з громадських організацій, керівникам підприємств та установ Новопсковщини, за допомогою яких в основному вдалося виконати заплановане. Дякую усiм, хто iз завзяттям та оптимiзмом береться за доручену справу, хто вкладає частинку душі та серця в розбудову рiдної громади та покращує його благоустрій, хто схвалює та критикує мою діяльність, хто підтримує та категорично заперечує все те, що зроблено. Дякую вам за терпіння, за довіру, за мудрі поради, за активну громадську позицію".Переглянути повний текст звіту

Гості щиро привітали Новопсковську об’єднану територіальну громаду з першою річницею.

Першим поздоровив присутніх  Сергій Тихоновський, він, як зазначив селищний голова, найбільше відстоює інтереси децентралізації на Луганщині, дуже допомагає Новопсковській громаді. Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза Сергій Гаврилович поздоровив Новопсковську ОТГ як першу об’єднану територіальну громаду не тільки в Луганській області, а й в Україні. Подякував  всім, хто не побоявся рік тому кинути виклик системі, прийняти рішення про об’єднання, за те, що обрали правильний шлях. «Цей рік для вашої громади був важким адже всі ви вчилися основам децентралізації з усією країною, з колегами, яких було 158. Впевнений в подальшому розвитку Новопсковської громади» - зазначив радник губернатора.

Директор офісу реформ в Луганській області Ігор Агібалов під час свого виступу виділив чотири опорних крапки, які на його думку притаманні Новопсковській ОТГ: рішучість в очах і діях, системність і стратегія розвитку, партнерство і активізація громади, творчі підходи в роботі. Ігор Володимирович назвав Новопсковську громаду унікальною, прогресивною і побажав натхнення всім і в майбутньому.

Заступник голови Новопсковської райдержадміністрації Олександр Скороход привітав з річницею функціонування ОТГ  і побажав злагоди в громаді і віри в себе. Олександр Олексійович підкреслив, що оприлюднений звіт  не є формальним, він є підтвердженням стрімкого розвитку громади. На його особисту думку в громаді зробили вже не один крок в подоланні байдужості і інертності серед населення, зневіри деяких людей до органів влади, органів місцевого самоврядування. А головне – людина не  почуває себе самотньою, почуває себе громадою, може щось зробити спільно.

Заступник голови громадської організації «Осинівська» Інна Птушко у своєму привітанні сказала: «Дякуємо вам за те, що повертаєтеся до нас обличчям, прислухаєтеся до наших побажань, що  спільно з нами розбудовуєте нашу громаду. Покращення всі вже бачать. Впевнена, що в 2017 році всі побачать ще більше результатів».

По завершенні сесії делегації гостей та знімальні групи телеканалів ЛОТ і "5 канал"   відвідали оновлені об’єкти інфраструктури громади. 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь