Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Навчитись проектному менеджменту не просто. Але було б бажання

Дата: 19.09.2017 19:12
Кількість переглядів: 839

Фото без описуНа базі Новопсковського санаторію «Перлина» проходить чотириденний тренінг з написання проектів. Це стало можливим завдяки партнерству Новопсковської ОТГ з Програмою з відновлення та розбудови миру ПРООН.

19 вересня відбувся другий навчальний модуль: «Складання проектної заявки». Навчальний день пройшов в жвавому темпі. Тренер з проектного менеджменту Юрій Пасочник відкрив учасникам секрети успішної проектної логіки, пояснив систему взаємозв’язків.

Учасники розділилися на чотири групи. Кожна група обрала свій проект. Провели опис проблеми кожного проекту. Окреслили структуру проектної заявки. Сформулювали мету і завдання проекту. Підготували опис заходів проекту. 

Активно працювали над проектом по сортуванню та переробці сміття в громаді, адже питання екологічної безпеки, як ніколи актуальне в нашій державі. Взялися за підготовку проекту по створенню хабу, як центру комунікації з громадськістю, такого собі майданчику для обміну ідеями. Для дошкільнят вирішили написати проект по облаштуванню сучасного багатофункціонального ігрового майданчику.

Фото без описуЩе одна група працювала над проектом по створенню належних умов для порятунку людей та їх матеріальних цінностей  від небезпеки. Мова йде про придбання пожежного автопідіймача для рятувальників. Актуальність викликана відсутністю умов для порятунку людей на висоті понад два поверхи і видалення аварійних дерев.

Ірина Золотарьова, співробітник рятувальної служби: "Для себе здобула ази в написанні проектів, зараз вже розумію, як правильно підготувати проектну заявку. Виявляється це зовсім не страшно! Є повна впевненість в реальності проекту. Цікаві заняття захопили, і з’явилася не одна ідея, маю бажання їх втілити в життя. Переконана, керівництво і колеги мене в цьому підтримають."

Фото без опису"Навчитись писати гарні проекти не просто. Було б бажання!" - відзначив Сергій Колєнов, якому не байдуже майбутнє свого села Макартетине. Сергій Анатолійович представляє Макартетинську школу. Ця школа є найвіддаленішою, відвідують її 11 школярів і 6 дошкільнят (там створена група короткотривалого дня від осинівського дитячого садочка «Ромашка»). Працюють три вчителі та чотири особи обслуговуючого персоналу. Населення в селі складає 276 мешканців. За останні два роки Макартетине почало відроджуватися: вулиці освітили, головну дорогу відремонтували, дитячий майданчик встановили, зараз ФАП ремонтують, працює сільський клуб. Тут живуть працьовиті люди, які «засучивши» рукава працюють на землі, в особистих селянських господарствах. В них є ідеї для сільського розвитку, тут знають як покращити умови для дітей, молоді та літніх людей. Тому з відповідальністю і серйозними намірами щодня за двадцять кілометрів приїздить Сергій Анатолійович на заняття. 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь