Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Результати навчань з проектного менеджменту від ПРООН - нові проекти розвитку Новопсковської громади

Дата: 24.09.2017 21:19
Кількість переглядів: 722

Фото без описуПротягом минулого тижня представники Новопсковської громади навчалися писати інвестиційні проекти. Велика подяка організаторам чотириденного тренінгу з розробки проектних заявок та управління проектами від Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН.

Завдяки професіоналізму тренера з м. Рівне Юрія Пасочника учасникам вдалося поглянути під новим кутом зору на проблему залучення донорських коштів в Україні. Комфортна та доброзичлива атмосфера заходу сприяла якісному засвоєнню інформації.

Зі слів учасників після тренінгів з’явилося відчуття впевненості в своїх силах для написання та втілення проектів у життя.

Фото без описуЯк проходили перші два дні навчань написання інвестиційних проектів та про деякі проекти мова йшла в минулих випусках новин. Повторюватися не будемо. Третього навчального дня учасники вивчали такі питання: результати проекту, моніторинг та оцінка, бюджет проекту, особливості роботи з ДФРР, особливості проектної заявки ДФРР та ЄІБ. 

Четвертий навчальний модуль на тему «Управління проектами» включав в себе інформацію про процес подання проекту, процедуру оцінки проектних заявок, процедуру закупівель, типи закупівель, візуалізацію, впровадження проектів органами місцевого самоврядування, особливості подання звітів про виконання проекту та врегулювання майнових питань.

Фото без описуСклавши непрості тести та маючи на руках проект, підготовлений власноруч, наступного дня бажаючі вже доопрацювали свої проектні заявки персонально з тренером в приміщенні Новопсковської селищної ради.

Можемо відкрити невеликий секрет – серед майже готових проектів є проект по кінотеатру в селищному будинку культури, універсальний шаблон проекту по внутрішньому капітальному ремонту будівлі (підійде як для школи, так і для садочка). Останній підготували всі разом представники дошкільних навчальних закладів громади, загальноосвітніх шкіл, спортивної школи та школи мистецтв.

Проведення чотириденного тренінгу з написання проектів стало можливим завдяки партнерству Новопсковської ОТГ з Програмою з відновлення та розбудови миру ПРООН. Представники селищної ради, керівники та методисти дитячих садочків, представники освітніх закладів і закладів культури, соціальної і рятувальної служб успішно пройшли  курс навчання та отримали цінні знання, які кожен найближчим часом трансформує в готові інвестиційні проекти.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь