Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В Новопсковську селищну територіальну громаду завітали представники Європейського Союзу

Дата: 24.04.2017 22:06
Кількість переглядів: 811

Фото без опису22 квітня керівник Програм співробітництва в Україні Беренд де Гроот разом зі своїми європейськими колегами відвідали Новопсковську селищну територіальну громаду. В рамках робочого візиту представники Європейського Союзу разом з  координаторами Програми розвитку ООН (ПРООН) зустрілися з головою громади Вадимом Гаєвим і його командою.

З позиції власних соціологічних досліджень Бенедикт Херрманн,  Представник Групи підтримки України в Єврокомісії, розповів про своє бачення розвитку та впровадження реформи децентралізації в Україні, європейський досвід реформи, а також дав конкретні поради Новопсковській територіальній громаді щодо її діяльності.

Фото без описуКоординатор проектів Продовольчої та сільськогосподарської програми в Україні (ФАО) Фарух Тоіров дуже багато розпитував про потреби населення і фермерів в громаді. І пояснив чому: «Ми допомагаємо фермерам переорієнтуватися на новий ринок, намагаємося їх поєднати, щоб вони ефективніше вели сільгоспдіяльність і були більш конкурентоспроможними в інших регіонах. Якщо не допомогти дрібним виробникам зараз, існує велика ймовірність, що їх виробництво затихне і його буде потім дуже складно відновити».

Про можливості для об’єднаних територіальних громад за підтримки міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги розповіла координатор Програми відновлення та розбудови миру ПРООН із питань місцевого врядування та децентралізації Людмила Скоропада.

 По завершенню учасники «круглого столу», який проходив в санаторії «Перлина», більш детально обговорили можливі напрямки співпраці. 

Фото без описуВ рамках робочого візиту європейські гості оглянули будівлю комунального закладу «Селищний будинок культури смт Новопсков». Саме в ній планується розмістити Центр надання адміністративних послуг Новопсковської громади. Проект по створенню ЦНАПу реалізується спільно з  Проектом ПРООН. Жителі громади невдовзі будуть отримувати соціальні послуги швидко, прозоро та у комфортних умовах.  Все в одному місці - від прийому документів до різних адміністративних послуг.

Представник Європейського Союзу з питань інновацій та соціальної політики Вірджинія Дамбраускайте повідомила гарну новину: вже затверджено дизайн ЦНАПу, йде закупівля обладнання, оголошено конкурс на визначення будівельної організації - виконавця робіт.

Наостанок гості відвідали утеплений дитячий садок «Дзвіночок», оглянули групові кімнати. Відзначили, що в них красиво, тепло і затишно.

Фото без описуСлід нагадати, що завдяки Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» наприкінці 2015 року першим в громаді частково утеплили ДНЗ «Дзвіночок» і встановили дванадцять перших сучасних фотомодулів в селі Осинове.

Це були перші кроки тісної співпраці ПРООН-влада-громадськість: за співфінансування селищної ради проект з утеплення фасаду будівлі ДНЗ «Дзвіночок» був реалізований громадською організацією «Моя Новопсковщина»,  проект освітлення в селі Осинове впроваджено громадською організацією «Осинівська».

 І вже ці ідеї в повному обсязі втілені були в об’єднаній громаді протягом 2016 року – всі садочки утеплили, встановили ще 50 ліхтарів на сонячних панелях в селах Осинове, Ікове, Хворостяне і Макартетине.

Фото без описуОдже, досвід співпраці з проектом ПРООН вже вкотре демонструє, що об’єднавшись, місцеві мешканці спільно з місцевою владою за підтримки міжнародних донорів можуть суттєво покращити умови життя у своїй громаді. Варто лише захотіти і взятися до роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь