Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковську громаду відвідали гості з Івано-Франківська та Вінниці

Дата: 29.06.2017 22:27
Кількість переглядів: 928

28 червня до Новопсковської об’єднаної територіальної громади завідали гості з Івано-Франківської та Вінницької областей. Зустріч стала можливою завдяки проекту Програми розвитку ООН в рамках налагодження партнерства між 4-ма областями за принципами соціальної єдності примирення в умовах конфлікту на Сході України.

Відвідали об’єкти, як вдалося реалізувати завдяки тісній співпраці місцевого самоврядування з ПРООН та громадських організацій «Моя Новопсковщина» та «Осинівська». На жаль, через обмежені часові рамки, не встигли гості в повній мірі оглянути всі реалізовані проекти в Новопсковській ОТГ спрямовані на місцевий розвиток.

Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв розповів про перші кроки громади на шляху децентралізації, відповів на всі запитання від гостей: що впровадили нового, які проекти реалізували, як вдалося за два роки об’єднання забезпечити сталість їх результатів, які проблеми на сьогодні є і як їх вирішують. Хто допомагає, а хто навпаки.

З цікавістю оглянули два відремонтованих дитячих садка «Дзвіночок» та «Ромашка», зони дитячого відпочинку в Новопскові та Осинове.

Науковий співробітник Новопсковського краєзнавчого музею Алла Кобзар зачарувала всіх цікавою екскурсією, познайомивши допитливих гостей з історією та традиціями Слобожанщини.

Чудова українська вимова, люди, котрі люблять свою землю та живуть своєю справою, відремонтовані садочки, сучасні дитячі майданчики та світильники на сонячних батареях в селах справили неабияке враження на гостей Новопсковської громади!

Ось які відгуки від гостей через дві години проведені в Новопсковській громаді:

Мирослава з родиною в 2014 році через бойові дії з Луганська переїхала до Вінниці, і тільки зараз отримала можливість приїхати в селище Новопсков Луганської області. До цього жодного разу не була в наших краях: "А у вас, виявляється, життя бурлить й неспинно розвиток іде! Вражена!»

Сергій з Івано-Франківська знайшов собі дружину в Луганській області (ще до приїзду до нас) говорить: «Приємно здивувала українська мова і привітність людей, що зустрічалися в цій насичений робочій програмі, організованій проектом ПРООН “Соціальна єдність та примирення”. Привезти все моє село сюди б і все показати!»

Слід зазначити, що навчальний візит «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та ОГС в реалізації проектів розвитку в Луганській та Донецькій областях» делегацій з Івано-Франківщини та Вінничини тривав сім днів з 24 по 30 червня 2017 року. Організатори - Проект Програми розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України»  (RGR), діяльність якого підтримується  Урядами Швеції та Швейцарії, Європейським Союзом на територіях Донецької та Луганської областей.

Символічно - в День Конституції на сході України гості з західної України разом зустріли це державне свято біля Великого Кобзаря. В селі Осинове поклали квіти до погруддя Т.Г.Шевченка - борця за свободу, справедливість, кращу долю всіх українців. Саме тут  згадали уривок із послання Кобзаря  «І мертвим, і живим, і ненародженим» про те, що тільки в національній єдності і братерстві майбутнє нашої Вітчизни:

І оживе добра слава, Слава України,

І світ ясний, невечерній Тихо засіяє…

Обніміться ж, брати мої,

Молю вас, благаю!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь