Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Голова Новопсковської громади Вадим Гаєв взяв участь в робочій нараді Асоціації міст України

Дата: 24.04.2017 22:29
Кількість переглядів: 793

Фото без опису24 квітня у Харкові відбулася робоча нарада Асоціації міст України за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо розбудови органами місцевого самоврядування спільно з Кабінетом Міністрів України центрів надання соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс”.

Нарада проходила під головуванням Голови Асоціації міст України, Київського міського голови Віталія Кличка. 

 

"Сьогодні першочергове право на отримання земельних ділянок відповідно до законодавства мають учасники бойових дій та особи, прирівняні до них; інваліди війни; учасники війни; сім’ї загиблих. Через обмеженість кількості земельних ділянок в багатьох містах склалась кФото без описуритична ситуація із задоволенням законних потреб цих категорій населення, - в першу чергу учасників АТО. Наприклад, в Києві більше 23-ти тис. учасників АТО. Для забезпечення всіх земельними ділянками необхідно майже 3 тис га. У нас немає такої кількості вільної землі! В інших містах, я знаю, ситуація аналогічна", - зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що виконавчою дирекцією Асоціації міст України підготовлено два варіанти вирішення проблеми: 1) передбачити право отримати грошову компенсацію з Державного бюджету замість земельної ділянки; 2) створити загальнодержавний реєстр вільних земельних ділянок, що потенційно можуть бути розподілені серед учасників АТО (землі оборони та землі за межами населених пунктів).

 

 

Фото без опису"Питання справді дуже складне і ми маємо спільно визначитись з варіантом, який будемо просувати в органах державної влади. Також необхідно визначити і узгодити розмір компенсації на одного учасника АТО", - відзначив мер Києва.

Члени правління ухвалили рішення підготувати протягом двох тижнів та подати на розгляд Кабміну проект закону щодо можливості надання учасникам АТО земель оборони та земель за межами населених пунктів або грошової компенсації з Держбюджету замість земельної ділянки.

Джерело - http://kiev.klichko.org/news/?id=2396

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь