Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

У Новопскові вшанували ветеранів афганської війни, в Осинове пам’ятають загиблого земляка-героя

Дата: 15.02.2017 22:59
Кількість переглядів: 950

Сьогодні, 15 лютого, у Новопскові біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Захід зібрав ветеранів афганської війни нашого краю, керівництво району та селища, жителів району та Новопсковської об’єднаної громади.

Відкрив мітинг Державний Гімн України. Цього дня віддали шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося брати участь у бойових діях в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

Медаль «За звитягу» отримав Кобзар Сергій Іванович, Подяку Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) було вручено Цапенку Олександру Михайловичу за мужність, відвагу, патріотизм, активну громадянську позицію. Лист подяки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації за активну громадянську позицію, патріотичне виховання молоді, значний внесок у розвиток ветеранського руху  отримали Василенко Сергій Савелійович та Митасьов Микола Михайлович. За мужність, відвагу, патріотизм, активну громадянську позицію грамотою районної ради та райдержадміністрації були відзначені Ткаченко Олександр Григорович та Хворостян Василь Васильович.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і померлих вже після війни воїнів-афганців. До пам’ятного знаку були покладені живі квіти.

 

Цього ж дня в Осинівській загальноосвітній школі №2 відбулася урочиста лінійка пам’яті земляка Івана Капустіна. Іван Володимирович народився 9 березня 1966 р. у селянській сім'ї. В травні 1985 р. був відправлений молодшим сержантом в Афганістан. Героїчно загинув 21 квітня 1987 р. Посмертно був нагороджений за мужність і відвагу державною нагородою. Іменем героя названа вулиця в селі Осинове Новопсковської селищної територіальної громади. Виставку пам’яті загиблого воїна-інтернаціоналіста Івана Капустіна сьогодні відвідали всі осинівські школярі.

"Всі рідні та близькі загиблих воїнів як ніхто знають справжню ціну мирного життя. Ми маємо спільно будувати мирне майбутнє для наших дітей, для нашої громади" - з такими словами звернувся голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв до близьких і друзів Івана Капустіна, які традиційно прийшли вшанувати пам’ять свого товариша до його могили в селі Осинове. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь