Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Бюджету участі в Новопсковській громаді бути!

Дата: 02.08.2017 08:58
Кількість переглядів: 949

Фото без опису1 серпня 2017 року стартував прийом проектів від мешканців Новопсковської громади в рамках реалізації  Бюджету участі на 2018 рік.

Програма реалізації Бюджету участі Новопсковської селищної територіальної громади на 2018р. (далі - Програма) передбачає організацію і запровадження бюджетування за участі громадськості шляхом реалізації проектів громадян, спрямованих на розвиток Новопсковської селищної територіальної громади у визначених пріоритетних напрямках.

Метою Програми є залучення громадськості до формування бюджету Новопсковської селищної територіальної громади для забезпечення соціально-економічного і культурного розвитку громади та покращення добробуту її мешканців. Виховання почуття відповідальності та патріотизму жителів громади.

Цілі програми полягають у налагодженні конструктивного діалогу селищної  влади та громадськості, включенні останньої у процеси розвитку громади, активізації та посиленні ініціатив, націлених на прогресивне зростання, втіленні конкретних проектів, спрямованих на підвищення якості життя мешканців громади.

Завданнями Програми є реалізація за рахунок коштів бюджету  проектів, ініційованих громадянами, які проживають на території громади.

Реалізація цілей та завдань Програми покладається на активних громадян, Новопсковську селищну раду та відповідальні виконавчі органи селищної ради.

Пріоритетними напрямками Програми є реалізація проектів у сфері житлово-комунального господарства, соціального захисту, спорту, культури, охорони навколишнього природного середовища.

На фінансування проектів використовуються кошти, виділені з бюджету Новопсковської селищної територіальної громади на відповідні цілі та кошти мешканців громади.

Максимальний обсяг коштів на реалізацію одного проекту не повинен перевищувати 100 тис. грн та містити співфінансування мешканців громади в розмірі 5 % загальної вартості проекту.

Орієнтовний обсяг фінансування Програми в 2018 році складає 1 млн грн..

Подання проектів та голосування за них можуть здійснювати дієздатні громадяни України, яким на момент подання проектів або голосування виповнилось 18 років, та є зареєстрованими на території Новопсковської селищної територіальної громади.

Фото без описуЗАВАНТАЖИТИ БЛАНКИ ПРОЕКТІВ

Порядок підготовки проектів

Проект розробляється автором за формою згідно з додатком 1 до Положення.

Назва проекту повинна бути викладена лаконічно, в межах одного речення. Оригінальні назви не повинні суперечити їх основній меті.

План заходів з виконання Проекту повинен відображати етапи виконання проекту, зокрема закупівлю товарів (виконання робіт, надання послуг) (у залежності від потреб проекту).

Розрахунки, креслення, що розкривають сутність, цілі проекту та можливість його практичної реалізації, додаються автором до проекту, про що зазначається у формі проекту (назва додатку та кількість сторінок).

 

При підготовці проекту автор забезпечує його відповідність таким вимогам:

 проект відповідає нормам законодавства;

усі обов'язкові поля форми, наведеної у додатку 1 до Положення, заповнені;

питання реалізації проекту знаходиться в межах компетенції Новопсковської селищної  ради;

реалізація проекту планується на землях, які належать на праві комунальної власності Новопсковській селищній територіальній громаді , на території будівель (приміщень) та об’єктів соціально-культурної сфери комунальної форми власності та повинна відповідати затвердженій містобудівній документації;

реалізація проекту не порушує прав інших осіб;

реалізація проекту не порушує прав інтелектуальної власності;

бюджет проекту, розрахований автором, включає усі витрати, пов’язані з реалізацією проекту (розробкою проектної документації; закупівлею сировини, матеріалів, комплектуючих; оплатою підрядним організаціям послуг логістики (доставка, зберігання); оплатою праці виконавців; інформуванням жителів про реалізацію проекту (у разі необхідності)) та наявністю спів фінансування проекту.

Порядок подання проектів

Проект подається автором до пункту супроводу Бюджету участі у електронному і паперовому вигляді.

Проект подається разом із списком осіб, які підтримали проект, за формою, наведеною у додатку 1 до Положення. Кількість осіб на підтримку проекту повинна становити не менше 50.

Подання проекту у паперовому вигляді здійснюється за умови пред’явлення автором оригіналу паспорту громадянина України (посвідчення на постійне проживання в Україні). При поданні проекту у електронному вигляді, автор вносить серію і номер зазначених документів до електронної системи та прикріплює їх скановану копію.

Автор проекту у будь-який момент може зняти свій проект з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

Оцінка і відбір проектів

Новопсковська селищна рада здійснює попередню оцінку проекту з метою перевірки його на предмет:

відповідності назви та ідеї проекту його змісту;

повноти заповнення усіх обов’язкових полів проекту за формою та у обсязі, що відповідають нормам Положення;

наявності співфінансування ініціаторів проекту;

відповідності підписів осіб на підтримку проекту установленим вимогам;

відповідності цензурі.

У разі, якщо форма проекту є неповною або заповненою з помилками, Новопсковська селищна рада у телефонному режимі або електронною поштою повідомляє про це автора проекту. Автор проекту протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення, але не пізніше встановленого дня закінчення прийняття проектів, надає необхідну інформацію або вносить необхідні корективи у проект. У іншому випадку – проект відхиляється.

При виявленні двох і більше схожих проектів Комісія має право рекомендувати авторам їх об’єднати. Об’єднання проектів здійснюється шляхом створення нового проекту.

У разі, якщо протягом 7 календарних днів з дня відправлення авторам проектів пропозицій про об’єднання проектів, автори проектів не дійдуть згоди і не опрацюють спільної позиції щодо проекту або знімуть одну з пропозицій, проекти розглядатимуться у своєму початковому варіанті.

Внесення будь-яких змін до проектів, зокрема, зміна локалізації чи об’єднання з іншими проектами, можливі лише за згодою авторів відповідних проектів.

Комісія може прийняти рішення про відмову у прийнятті проекту для голосування з наступних причин:

автор проекту надав неправдиві відомості про себе;

проект суперечить законодавству України;

у рамках проекту передбачається виключно розробка проектно-кошторисної документації;

проект має незавершений характер (виконання одного із заходів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших заходів та/або потребуватиме додаткового виділення коштів з бюджету Новопсковської селищної ради);

проект суперечить діючим програмам розвитку міста або дублює завдання, які передбачені цими програмами і плануються для реалізації на відповідний бюджетний рік;

реалізація проекту планується на землях або об’єктах некомунальної форми власності;

у рамках проекту передбачено витрати на утримання та обслуговування об’єкту у сумі, що перевищує вартість реалізації проекту.

Проекти, щодо яких Комісією здійснено висновок щодо невиставлення їх на голосування, участь у голосуванні брати не можуть.

Усі проекти, що отримали позитивну оцінку Комісії, публікуються у електронній системі не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку голосування.

Очікувані результати виконання Програми:

Впровадження проектів мешканців Новопсковської селищної територіальної громади, спрямованих на забезпечення соціально-економічного розвитку Новопсковської селищної територіальної громади, та/або вирішення конкретних проблем, що його стримують.

Зростання активності громадян, залучених до вирішення пріоритетних проблем громади та її жителів.

Встановлення партнерських відносин між владою та громадою.

Підвищення почуття відповідальності жителів громади.

Детально ознайомитися з Програмою реалізації Бюджету участі Новопсковської селищної територіальної громади на 2018 р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь