Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В Новопсковській громаді придбали житло дітям-сиротам

Дата: 03.01.2018 11:16
Кількість переглядів: 1005

Фото без описуКожна дитина - важлива. Кожна дитина - це не лише уособлення майбутнього нашої країни, а й стимул нам ставати краще і людяніше сьогодні.

З метою забезпечення соціальним житлом дітей сиріт наприкінці 2017 року вдалося придбати у комунальну власність Новопсковської селищної територіальної громади житловий будинок для дітей-сиріт. 

Це стало можливим завдяки підтримці на державному рівні, допомоги з боку Луганської облдержадміністрації та служби у справах дітей Новопсковської РДА. Відповідно до Постанови КМУ від 15 листопада 2017 року №877 селищний бюджет Новопсковської ОТГ отримав субвенцію з державного бюджету.

Фото без описуЖитимуть і господарюватимуть в ньому два осинівські хлопчаки - рідні брати, які скоро повернуться в рідну громаду з інтернату. Доля так склалася, що їм розраховувати на допомогу сім'ї не доводиться. І в доросле життя вони підуть з порогу власного будинку. 

Фундамент для старту створений: затишний двір з господарськими спорудами (є і сараї, і гараж) розташований на головній вулиці Новопскова - Українській (в 10 хвилинах пішки від центру селища). В будинку є всі умови і світло, і газ, і вода, і навіть інтернет з телефоном. За це щира подяка продавцю, який, знаючи хто буде жити в цій оселі, залишив помешкання цілком обладнаним для проживання.

Фото без описуФото без описуОперативно спрацювали команда селищної ради, виконавчий комітет і депутатський корпус селищної ради. В найкоротші терміни була проведена величезна організаційна робота з пошуку оптимального житла, підготовлена купа документації для юридичного і фінансового оформлення процедури закупівлі будинку. Кінець року наближався стрімко. Умови Порядку придбання житла мали бути всі виконані. Однак спільними зусиллями встигли!

І вже 22 грудня 2017 року було нотаріально укладено відповідний договір купівлі - продажу. Будинок придбали за 254,8 тис.грн.

Фото без описуСелищний голова Вадим Гаєв переконаний: "Рішення тепер за хлопчаками - чи блукати по світу, чи повертатися додому і будувати своє майбутнє своїми руками, своєю працею на благо нашого спільного дому – нашої Новопсковської громади".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь