Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Завдяки волонтерській ініціативі у Новопскові з’явиться перший мурал

Дата: 30.07.2018 15:59
Кількість переглядів: 2911

Фото без описуСьогодні, 30 липня, у Новопскові (Луганська обл.) розпочалася робота над першим у громаді муралом. Витвір мистецтва з’явиться на будинку, що розташований за адресою: вул. Магістральна, 270-а. На муралі зображені двоє дітей: хлопчик грає на піаніно, а дівчинка його уважно слухає.

Ініціатором створення проекту стала волонтерка Марина Богун, яка народилася саме в Новопскові. Зображення, яке обрали для муралу, намалювала київська художниця-ілюстратор Надія Каламєєць. На її думку, зображення передає фундаментальні цінності, такі як: кохання і ніжність, теплоту та щирість стосунків між чоловіком і жінкою, повагу до гідності людини, творчість і любов.

Проекту втілює у життя харківський художник Андрій Пальваль та творча група "Кайлас-В". Андрій має неабиякий досвід у цій сфері: він був виконавцем муралів із зображеннями Михайла Грушевського у Києві, Тараса Шевченка та «Кузьми» Скрябіна у Харкові, Джона Ленона в Ізюмі та інших street-art проектів.

Ініціатор створення муралу Марина Богун навчалася в місцевих закладах культури, активно представляла Новопсков на Всеукраїнських пісенних конкурсах і фестивалях, а зараз мешкає в Києві.

Авторка проекту зазначає: «Новопсков долучиться до міст і селищ України, на території яких є витвори вуличного мистецтва. Хочеться, щоб цей арт-об’єкт став нагадуванням мешканцям громади про їхні таланти, самобутню культуру, про родинні цінності і любов. Мурал буде моєю подякою до тих талановитих і неймовірних людей, які працюють в культурі, освіті та вкладають в наше майбутнє вже сьогодні».

Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв з цього приводу говорить: «Дуже багато талановитих новопсковчан осіли в багатьох куточках України і світу. Мені дуже приємно, що від них іде така потужня допомога по багатьом проектам! Щиро дякую всім, хто любить аж так свою землю, адже саме тут були зроблені перші кроки в майбутнє.»

Як зазначають автори проекту, його реалізація була би не можливою без активної підтримки громади Новопскова, особисто мера Вадима Гаєва та інших небайдужих людей.

Про дату і час відкриття повідомимо додатково. Слідкуйте за новинами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь