Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Створення офіційної символіки Новопсковскої ОТГ

Дата: 07.09.2018 11:49
Кількість переглядів: 1419

На прохання громадян - розробників ескізів офіційного прапора та герба Новопсковської ОТГ продовжено строк прийому пропозицій до 30 вересня 2018 року. Таке рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету 6 вересня 2018 року.

Змінено строки проведення Конкурсу:      

1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 01.08.2018 по 30.09.2018 включно;

2  етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 01.10.2018 по10.10.2018 включно;         
3  етап – громадське обговорення конкурсних робіт та голосування – з 15.10.2018 по 15.11.2018 включно;

4 етап – підбиття підсумків громадського голосування – 16.11.2018;           
5 етап – затвердження Новопсковською селищною радою офіційної символіки територіальної громади – до 20.12.2018.

 

Нагадаємо, що Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Новопсковської селищної територіальної громади, а саме: створення ескізу герба та прапора територіальної громади.

Завданнями конкурсу є:

- залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки Новопсковської селищної територіальної громади;

- пробудження у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю, національної самосвідомості;
- розроблення та створення офіційної символіки Новопсковської селищної територіальної громади  (герба, прапора).

 

У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи. Участь у конкурсі безкоштовна.

Для участі у конкурсі особа подає:

- заявку на участь у конкурсі (зразок  ТУТ);

- кольорове зображення герба територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg, розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx);

- кольорове зображення прапора територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі jpg з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx).

 

Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.

Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редагування та використання з метою проведення конкурсу.

До проектів зображень (макетів) обов’язково додається інформація про автора (авторів):
– Прізвище, ім’я, по-батькові;
– Адреса;
– Контактні телефони;
– Інші відомості (вік, освіта, місце роботи, та ін.).

 

Вимоги до конкурсних робіт

Вимоги до ескізу герба та прапора територіальної громади

Герб територіальної громади

Ескіз герба територіальної громади  повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

Ескіз герба повинен відображати характерні особливості території громади, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати її серед інших територій Луганщини.

 

Прапор територіальної громади

Ескіз прапора Новопсковської селищної територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

На ескізі прапора має бути розміщений герб без щита або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком населених пунктів Новопсковської селищної територіальної громади Луганської області, розкриття змісту назви поселення, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

 

 

Порядок подачі конкурсних робіт

 Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого комітету Новопсковської селищної ради на адресу: вул. Шкільна, 3, смт Новопсков,   Новопсковський р–н, Луганська область

 Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку  info@novopskovrada.gov.ua  з поміткою у назві теми листа «Герб та прапор» .

 

 Нагородження переможців конкурсу

Переможцями конкурсу є особи, чиї конкурсні роботи, набрали найбільшу кількість голосів за підсумками громадського голосування, та були затверджені Новопсковської селищної територіальної громади як офіційна символіка територіальної громади.

Переможець у конкурсі на кращий герб і прапор територіальної громади одержує цінний подарунок. У разі, якщо переможцями на кращий ескіз герба і прапора є різні особи, цінний подарунок отримує кожен переможець. 

Переможці конкурсу зобов’язуються передати за договором виключні майнові авторські та суміжні права на символіку організатору конкурсу –виконавчому комітету Новопсковської селищної ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь