Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В смт Новопсков з 1 серпня 2021 року нові тарифи на воду

Дата: 27.07.2021 09:56
Кількість переглядів: 1847

26 липня 2021 року виконавчий комітет Новопсковської селищної ради встановив з 01.08.2021р. тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «НОВОПСКОВЖИТЛО»    

Тариф на послугу централізованого водопостачання 29,31 грн/м3 з урахуванням ПДВ

                   

Тариф на послугу централізованого водовідведення 36,66 грн/м3 з урахуванням ПДВ

                                       

Рішення виконавчого комітету від 26.07.2021р. № 17/3 "Про встановлення тарифів на послуги централізованого  водопостачання та централізованого водовідведення для КП «НОВОПСКОВЖИТЛО»" оприлюднено на офіційному сайті в розділі "Архів документів".

 

Підстави встановлення тарифів: заява КП «НОВОПСКОВЖИТЛО» від 09.07.2021 вх.№ 3156; п.п.2 п.«а» ст.28, ст.40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»; п.2 ч.3 ст.4, ст.10 Закону України «Про житлово – комунальні послуги»; ст.13 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення»; Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869; Порядок розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 № 239; Порядок інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.06.2018 № 130

Що увійшло до складу розрахунків нового тарифу - роз’яснює адміністрація КП "Новопсковжитло"

Відповідно до договору з РКП «Старобільськвода» комунальне підприємство «Новопсковжитло» управлятиме об’єктами та системами централізованого водопостачання і водовідведення в смт Новопсков. Це передбачає безпосереднє надання цих послуг. Аби зберегти послуги водопостачання та водовідведення постала необхідність в розробці економічно-обгрунтованих тарифів.

В тариф закладено:

1. Витрати на оплату електроенергії, на придбання першочергових витратних матеріалів та паливно-мастильних матеріалів. З початку 2021 року жителі, які отримують послуги від РКП «Старобільськвода»,  могли в будь який момент залишитися без води й каналізації через відключення підприємству електроенергії через заборгованість. Щоб цього не сталося в Новопскові в 2021 році з бюджету Новопсковської громади було сплачено 112,5 тис.грн за електроенергію, спожиту за 4 місяці Новопсковською дільницею  РКП «Старобільськвода».

Окрім того, жодної копійки на насоси, капітальні ремонти і реконструкції не передбачається. Починаючи з 2020 року з бюджету Новопсковської громади витратили 48 тис. грн. на насоси та лічильники. КП «Новопсковжитло» при ліквідації поривів на мережі  оперативно надавали нову техніку.

2. Заробітна плата працівників і податки на неї. Окрім самої заробітної плати, яку отримує працівник на руки, підприємство сплачує ще й обов‘язкові податки і збори, які утримуються із заробітної плати працівника:  18% - податок на доходи з фізичних осіб (ПДФО) та 1,5% - військовий збір. 22% від фонду оплати праці працівників  підприємство сплачує Єдиного соціального внеску (ЄСВ). РКП «Старобільськвода» має заборгованість зі сплати ЄСВ впродовж 7 місяців 2021 року, працівникам через це не зараховується стаж роботи, не нараховують лікарняні, а на рахунки «Старобільськводи» накладено арешт.

90% працівників з РКП «Старобільськвода» будуть працювати в КП «Новопсковжитло». Раніше працівники РКП «Старобільськвода» працювали 4 дні на тиждень, невдовзі ці працівники в КП «Новопсковжитло» будуть переведені на 5-денний робочий тиждень (бо ж системи працюють без вихідних). Відповідно і зросте сума витрат на заробітну плату і відрахування податків з неї. В тариф закладено лише заробітна плата тих працівників, які будуть задіяні в обслуговуванні мереж. До тарифу не включено адміністративні витрати комунального підприємства та заробітні плати директору, інженеру, бухгалтеру КП «Новопсковжитло».

3. Обов’язкові податки підприємства: податок на додану вартість (20%), податок на прибуток, екологічний податок, земельний податок.

4. Проведення аналізів води в спеціалізованих лабораторіях. Це 147 тис. грн на один рік. Ці витрати теж закладено в новий тариф. Раніше РКП «Старобільськвода» обслуговувала 7 районів Луганщини і кошти на утримання своєї лабораторії пропорційно розподілялися між ними. Тепер КП «Новопсковжитло» самостійно буде сплачувати за дослідження води Старобільському лабораторному Центру МОЗ і Новопсковській міжрайонній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

5. Інвестиційну програму, в яку закладено 13,4 тис. грн. Ця програма є обов’язковим елементом тарифу відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення». Її склали по мінімуму. Варто зауважити, що при затвердженні тарифу в 2018 році для РКП «Старобільськвода» цієї норми в законі не було.

6. Рентабельність. В тарифі на централізоване водопостачання не закладено рентабельність (0%), на централізоване водовідведення – зменшили рентабельність до 2%.

З РКП «Старобільськвода» передають в оперативне управління КП «Новопсковжитло» зношені системи водопостачання та водовідведення, аварійні каналізаційно-насосні станції (КНС), які загрожують життю працівників, що там працюють. Для капітального ремонту всіх КНС, систем водопостачання/водовідведення, на модернізацію очисних споруд потрібні десятки мільйонів гривень. Новопсковською селищною радою пишуться проекти на вітчизняні та грантові конкурси,  ведуться перемовини з Луганською облдержадміністрацією та міжнародними партнерами. Попереду дуже багато роботи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь