Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Гендерний підхід - це про "почути кожного, врахувати потреби жителів громади"

Дата: 02.02.2018 08:26
Кількість переглядів: 1069

Фото без опису"Діюча Стратегія розвитку Новопсковської селищної територіальної  громади до 2025 року була розроблена з урахуванням пропозицій від координаційної ради з гендерних питань, яка успішно діє при селищній раді. Ідеї проектів надходили від ініціативних груп громади по суті та з конкретними кроками впровадження позитивних змін в громаді, з указанням індикаторів оцінки успішності впровадження цих проектів"  - про це наголошувалося під час тематичного дводенного семінару в м. Святогірськ, який відбувся на початку лютого.

"Стратегію нашої громади ставили в приклад представникам інших ОТГ. Це приємно. Бо багато зусиль доклали розробники, аби цей стратегічний документ був справжнім дороговказом для розвитку громади" - діляться своїми враженнями безпосередні учасники тренінгу - представники від Новопсковської ОТГ Вікторія Пасько, Олена Петрушова та Ольга Некрасова, член громадської організації «Джерело Закам’янки».

Ініціаторами проведення семінару на тему: «Забезпечення гендерної рівності у процесі стратегічного планування розвитку громади: теорія та практика» виступили  ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України». В семінарі приймали участь представники семи об’єднаних громад Донецької та Луганської області.

На семінарі розглядали методологічні засади стратегічного планування на рівні громади. Вивчали практичній досвід розроблення Стратегій розвитку в  семи ОТГ. Обговорювали проблеми, виявлені у ході розроблення Стратегій розвитку в громадах.  Цікаво  про це доповідав програмний аналітик ООН Жінки Олександр Бай.

Фото без опису Максим Філяк від ПРООН виніс на обговорення питання цілей сталого розвитку (далі - ЦРС), визначених для досягнення на національному рівні. До речі, саме з ним в 2017 році Новопсковська громада тісно співпрацювала в напрямку актуалізації діючої Стратегії розвитку.

Про роль гендерних індикаторів для вимірювання прогресу на шляху досягнення ЦСР. Врахування гендерних індикаторів у процесі розроблення Стратегій розвитку семи ОТГ, доповів голова Бюро гендерних стратегій і бюджетування.

"Для громад важливим є застосування підходу, заснованого на правах людини, на врахуванні принципів гендерної рівності у процесі розроблення цільових програм та стратегічних документів. Лише враховуючи все це громада має шанс стати комфорною для кожного її жителя" – Наталія Дмитрук, експертка з питань моніторингу та оцінки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь