Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Розпочато збирання пластикових пляшок для їх подальшої переробки

Дата: 10.01.2018 09:19
Кількість переглядів: 956

Фото без описуШановні жителі Новопсковської громади! Звертаємо Вашу увагу, що майже на всіх нових майданчиках з контейнерами для збору твердих побутових відходів встановлено додаткові сітчасті контейнери, які призначені для збирання пластикових пляшок для їх подальшої переробки.

Перш ніж викинути ПЕТ пляшку, зауважують новопсковські комунальники, її треба сполоснути і зменшити в обсязі. Якщо є бажання — можете зняти пластикову обгортку. Якщо не збираєте кришки окремо — можете закрутити її на вже зім’яту пляшку.

А ще додають: "Наші люди відповідально поставилися до роздільного збору ПЕТ-пляшок. Загалом, більшість вже розуміє, що пластик забруднює планету і намагаються зменшити свій вплив, хоча б зменшуючи кількість сміття шляхом переробки".

З 1 січня 2018 року в Україні розпочинається впровадження сортування всього сміття за видами матеріалів, а також розділу його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне (стаття 32 Закону України «Про відходи»).

Основною метою запровадження роздільного збору сміття є збереження екосистеми, адже саме пластик сьогодні приносить найбільше проблем навколишньому середовищу — він довго розкладається (до 200 років), небезпечний при горінні, знищує флору і фауну. Водночас пластик є цінним вторинним ресурсом, з якого можна отримувати користь, тому він не повинен просто вивозитись на сміттєзвалище.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь