Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Вірити, любити, співчувати – жити!

Дата: 21.03.2018 10:03
Кількість переглядів: 770

Фото без описуГО  «Моя Новопсковщина» та ГСД «Джерело» продовжують втілювати в життя проект «Вірити, любити, співчувати – жити!»

Вже успішно проведено чотири заходи. Нижче організатори розповідають про них.

17 березня 2018 року проведено терапевтичне заняття з навчання комунікативним навичкам для батьків дітей з особливими потребами під назвою «Діалог в мережі. Стоп кібербулінгу жінок». Тренінг полягав у відпрацюванні  навичок  самозахисту від атак кібербулерів та пошуку власних життєвих ресурсів дл протистоння булінговим схемам в реальному та віртуальному житті.

Учасники відпрацювали основні практичні методики  з тілесно-орієнтованої терапії гасіння  ситуації, що викликана травлею, тиском та іншими видами булінгу на стадії розгортання, та стали учасницями психологічних ігор «Психосоматика», результати якої довели необхідність  медитативного включення та проведення психотренінгових занять та індивідуальних консультацій для батьків з числа сімей з дітьми з особливими потребами.

З цієї точки зору проведений тренінг став очікуваним кроком з підвищення психофізичних здатностей учасників до контролю над власною поведінкою, вербальними та невербальними проявами та судженнями, що стають причиною булінгу в реальному та віртуальному житті та можуть стати причиною появи явищ «ізоляції» та «доведення до самогубства», та внесенням у власне життя позитивних подій в міжособистісних відносинах з іншими.

Для дітей була проведена розвиваюча програма «Я в своїх очах та очах інших».  Дітлахи були захоплені цікавою темою! Також наші маленькі відвідувачі власноруч виготовляли собі подарунки: дівчатка - намисто та браслети з бісеру, хлопчики займались збиранням конструктору - пазлу з дерева на різну тематику.   

10 березня 2018 року для сімей з особливими дітлахами було проведено терапевтичне заняття з навчання комунікативним навичкам під назвою «Жінка –лідер. Що можу?». Тренінг полягав у відпрацюванні лідерських навичок та пошуку власних життєвих ресурсів. Визначали категорії «лідерства» та «лідерських якостей», присутні жінки встановили рамки довіри «клієнт – психолог» та визначилися з інструментами  лідерського впливу жінки, не тільки як «берегині роду та домашнього вогнища», але й як жінки- активного члена суспільства та громади зі своїми потребами та життєвою перспективою, розумінням соціально-інтегрованих процесів. Для дітей була проведена розвиваюча програма «Позитивне мислення».  Дітлахи були захоплені переглядом мультиплікаційного фільму «Головоломка» через проектор, що створило атмосферу перебування в кінотеатрі. 

3 березня проведено терапевтичне заняття з навчання комунікативним навичкам для батьків особливих дітей під назвою «Щастя в відносинах». Тренінг полягав у відпрацюванні методів медитації та пошуку власних життєвих ресурсів та орієнтирів у відносинах «батько-мати» «мати-дитина» та «дитина-дитина». Учасники відпрацювали основні практичні методики з тілесно-орієнтованої терапії гасіння стресової ситуації на стадії розгортання, та стали учасницями психологічно-релаксаційних ігор «12 заповідей щасливого дитинства» та «квантове дихання», результати якої довели необхідність  медитативного включення та проведення психотренінгових занять та індивідуальних консультацій для батьків дітей з особливими потребами. Для дітей була проведена розважально-розвиваюча програма «Впевнена та невпевнена поведінка», мастер-клас з виготовлення святкових листівок.

24 лютого  було проведено перше терапевтичне заняття з навчання комунікативним навичкам для жінок з числа сімей з дітьми з особливостями під назвою «Життя в кайф. Самореалізація. Сила  думки». Тренінг полягав у відпрацюванні методів подолання стресових ситуацій, відпрацюванні методик медитації та пошуку власних життєвих ресурсів та орієнтирів. А для особливих діток - розважально-розвиваюча програма «Знайомство».

Наприкінці кожного заходу батьків та дітей частували різними смаколиками та напоями. Всі заходи проходять в чудовій теплій атмосфері. Запрошуємо преглянути фотозвіт наших теплих заходів і приєднуватися до нас. Якщо виникають запитання - радо на них відповімо за телефоном - 0669166808.

Альона Атабаєва

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь