Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Що пишуть ЗМІ про відкриття ІРЦ "Гармонія думок"

Дата: 05.02.2018 10:11
Кількість переглядів: 927

Фото без описуУ гармонійному поєднанні

Навіть якщо вам у справах не треба до адміністративної будівлі в селі Осинове (колишня Осинівська сільська рада), то обов’язково відвідайте просто з цікавості. Адже там, безпосередньо у фойє, відкрився інформаційно-розважальний центр «Гармонія думок».

Велика кімната з високою стелею зазнала разючих змін. Потьмянілі блакитні стіни перефарбовані у персиковий колір, саме приміщення поділене на кілька функціональних секторів. Є інформаційний куточок, де важливу для себе інформацію можуть знайти місцеві жителі, а також ті, хто через бойові дії покинув домівку (внутрішньо переміщені особи), учасники АТО, люди, яких зазвичай відносять до соціально вразливих категорій.

Фото без описуЄ сектор пізнавальний, така собі оригінальна книжкова полиця, на якій і посидіти можна, загорнувшись у плед, і книжку почитати. Якщо уважно придивитися, по полиця трохи схожа за формою на контур обличчя у профіль письменника Миколи Гоголя. Автор цього шедевру Євген Кірєєв. Так, так, не помилився той, хто подумав на майстра спорту і «шоумена» з села Риб’янцеве. От такий він, Женя, майстер на всі руки і витівник! Треба додати, що книжки залишили доброчинці, не шкода, читайте!

Про сучасний підхід і добрі наміри свідчить наявність безкоштовного Wi-Fi. Але дорослі пильнують, щоб діти не гратися в ігри приходили, а використовували гаджети з метою навчання, виконання домашнього завдання чи пізнавальною. Вмоститися зручно можна на канапках і стільцях.

Фото без описуНайзатишнішим, мабуть, є дитячий куточок. На стіні намальоване розлоге зелене дерево, на ньому мудра сова, похитується гойдалка, а на поличках на малечу чекають настільні ігри, розмальовки, дитячі книжечки та м’які іграшки. І все таке яскраве, привабливе.

Чесно кажучи, не могла второпати, нащо на підвіконнях перинки лежать. А тоді мені добрі люди підказали, що нині мода така європейська - вмоститися дитині зручненько на підвіконні з книжкою, можна й чаю там попити, і мріяти, спостерігаючи, що коїться за вікном. Не знаю, чи будуть малі залазити в інформаційно-розважальному центрі на перинки, але що вони мені тепер подобаються, то однозначно.

Відкриття центру «Гармонія думок» було урочистим, з стовпчиками помаранчевих кульок на вході. Осинівські аматори заспівали і жанрову сценку приготували. Але головне, воно було функціональним. Бо на відкриття завітав лектор Павло Федик. Його тематичний виступ «Право суверенності» захопив всіх, бо говорив Павло Дмитрович про речі, над якими ми всі замислюємося, які нас хвилюють і тривожать.

Фото без описуЯкщо організацію лекцій, тематичних зустрічей, відеороликів вдасться проводити постійно, то це буде просто чудово.

Так «Гармонія думок» виглядає сьогодні. А облаштували просвітницький центр, вважай, за дві доби. Розподілили обов’язки, не рахувалися з особистим часом, не поділяли: ти живеш у Осинове чи Новопскові. Кожен міг внести свою часточку праці, зусиль, домашнього тепла. Тому й зносили меблі, пір’я, іграшки, шили подушки, фарбували, шкребли, вимітали.

Ви зрозуміли? Це зробила громада! Для себе, для своїх земляків, для своїх діточок.

Н. Кривошей

«Новопсковщина», №48 від 30 листопада 2017р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь