Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В Новопсковській громаді працюють над оновленням Стратегії і вчаться, як покращити систему управління ОТГ

Дата: 03.10.2017 11:20
Кількість переглядів: 777

Фото без описуМинулого тижня відбулося два заходи, організованих ПРООН в рамках Програми з відновлення та розбудови  миру. Програма охоплює сім об’єднаних територіальних громад Луганської та Донецької областей. Зважаючи на те, що Стратегія Новопсковської ОТГ була затверджена ще у вересні 2016 року, на сьогодні ведеться її актуалізація, розпочата розробка  плану організаційного розвитку, а також здійснюється навчально-консультаційний супровід процесу планування  організаційного розвитку.

З цією метою 26-27 вересня на базі Новопсковського санаторію «Перлина» пройшов дводенний тренінг, під час якого чотири досвідчених тренери зі столиці навчали працівників та депутатів Новопсковської селищної ради, старосту села Осинове та представників громадськості як покращити систему управління об’єднаною територіальною громадою.

Фото без описуУчасники покращили свої знання щодо форм організації надання основних публічних послуг громадянам в ОТГ, розвивали навички добирати найбільш доцільні форми організації надання таких послуг. Під час практичних вправ розширили свої знання і вміння у сфері планування та виконання місцевого бюджету, у т.ч. з використанням програмно-цільового методу.  Удосконалювали свої вміння розробляти основні елементи проектних заявок для залучення зовнішнього фінансування. Також розглядали питання про організацію виконання повноважень ОТГ у сфері надання соціальних послуг, формування та розміщення замовлення на надання соціальних послуг функції в сфері освіти, форми управління освітою в ОТГ, вивчали яким має бути орган управління освітою, які його повноваження та яке передбачається ресурсне забезпечення надання освітніх послуг в громаді.

Фото без опису28 вересня в селищній раді відбулося перше засідання робочої групи із коригування Стратегії Новопсковської ОТГ, під час якого відбулася презентація оновленого Профілю громади,  результатів опитування громади (фокус-групових досліджень), актуалізація місії та бачення розвитку громади, стратегічних напрямів розвитку, досягнень виконання Стратегії.

Для інформування мешканців Новопсковської ОТГ розроблені постери про процес стратегічного планування в громаді, всі вони розміщені в місцях найбільшого скупчення громадян.

Пропозиції та побажання до оновленої Стратегії, а також заявки про готовність долучитися до роботи над Стратегією приймаються як в приміщенні Новопсковської селищної ради (смт Новопсков, вул.Шкільна, 3, каб.№10),   так і ел.поштою info@novopskovrada.gov.ua з позначкою "Оновлена Стратегія розвитку Новопсковської громади". Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь