Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ПРОГРАМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕПУТАТІВ НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2016-2019 РОКИ

Дата: 06.10.2016 11:26
Кількість переглядів: 938

Фото без опису

На минулій сесії селищної ради депутатами була затверджена Програма забезпечення діяльності депутатів Новопсковської селищної ради на 2016-2019 роки.

 Розробником даної Програми є виконавчий апарат ради. Основна мета документу: підтримання правового статусу депутата селищної ради як представника інтересів Новопсковської об’єднаної територіальної громади. Передбачається, що Програма допоможе створити необхідні умови під час проведення засідань сесій та постійних комісій, працюватиме на зміцнення спільної роботи депутатів та виборців.

Реалізація Програми дозволить усунути суспільну недооцінку системи самоврядування; допоможе депутатам, які не мають досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, підвищити рівень правової обізнаності; створити належні технічні умови для провадження депутатської діяльності. Серед причин необхідності такої програми й те, що існуючі місцеві ЗМІ не завжди вважають за необхідне за власною ініціативою інформувати населення про функції та діяльність органів місцевого самоврядування.

У Програмі наведені шляхи і способи розв’язання проблем, які можуть виникати у процесі виконання депутатами своїх повноважень. Зокрема, до видатків селищного бюджету будуть включені кошти для надання допомоги депутатам у проведенні звітності перед громадою у місцевих та регіональних ЗМІ; публікації «Вісника Новопсковської об’єднаної громади» з інформацією про прийняті рішення, про виконання планів і програм економічного і соціального розвитку, інших місцевих програм, місцевого бюджету і доручень виборців тощо; створення та утримання власних засобів масової інформації: офіційного інтернет-представництва  селищної ради, періодичних друкованих видань та інших ЗМІ; укладення угод із місцевими та регіональними ЗМІ щодо систематичного інформування населення про діяльність ради, її виконавчих органів та комунальних закладів, запровадження тематичних сторінок, вкладинок в друкованих ЗМІ тощо. Зрозуміло, що кошти необхідні й для виготовлення та публікації матеріалів сесій та інших інформацій, пов’язаних із проведенням сесій, висвітлення діяльності депутатів в ЗМІ; фінансуванням витрат, пов’язаних зі здійсненням депутатських повноважень. Не виключають розробники Програми, що слід фінансово підтримати навчання депутатів (оренда приміщень, оплата запрошених лекторів та викладачів, забезпечення роздатковими та методичними матеріалами, канцелярськими товарами); ознайомлення, вивчення досвіду та стажування депутатів в громадах України та за кордоном; організацію прийому делегацій представників самоврядування та депутатських корпусів з інших міст (харчування, екскурсії, транспортне обслуговування, проживання). Потрібні кошти й на видання книг, буклетів, візитівок та інших презентаційних матеріалів з символіками ОТГ.

Фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету. Прогнозовані витрати на період дії програми 318 тис. грн.: 48 тис.грн. у нинішньому 2016-му  та по 90 тис.грн. у наступні три роки.

ЗАВАНТАЖИТИ ПРОГРАМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕПУТАТІВ НОВОПСКОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2016-2019 РОКИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь