Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Весело, зі збереженням обрядів та традицій відсвяткували Івана Купала в Новопскові

Дата: 08.07.2017 11:29
Кількість переглядів: 1039

Яскрава театралізована програма за древніми звичаями з хороводами та іграми, катання на конях, смачні страви, відпочинок на березі мальовничого Айдару - все це, а ще море позитивних емоцій, гарний настрій, конкурси та сміх! Саме таким було це незабутнє літнє свято  в Новопскові.

Звісно, яке свято Івана Купайла без віночків? Частина дівчат принесла їх з собою, а також була чудова нагода сплести його саме тут. Дівчата спустили на воду свої віночки на щастя та жіночу долю. 

Вечірня програма була яскравою в прямому сенсі слова: берег річки магічним світлом осяяли свічки, а як запалало вогнище, всі бажаючі майстерно стрибали через нього – поодинці чи у парах. Кажуть, що вогнище, розпалене на Івана Купала, очищає від незгод і хвороб. Більшість гостей свята з радістю скористалися можливістю спалити негатив і оновитися.

Апогеєм вогняних феєрій стало спалювання опудала Марени. З цією великою солом’яною лялькою згоріли  усі негаразди, а веселі хороводи навколо вогнища додали небувалий енергетичний заряд позитиву.

Вчора в Новопсковській громаді була започаткована чудова традиція святкування Івана Купала. Свято вдалося завдяки спільній та злагодженій роботі організаторів: команді селищної ради, селищного будинку культури, комунальних підприємств, приватних підприємців, «творчих волонтерів» та активній участі мешканців. Щира вдячність всім причетним до організації цього незабутнього дійства та гостям свята. 

Новопсковська громада довела: у нас вміють весело і дружно відпочивати!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь