Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Термосанація дитсадків Новопсковської громади дозволила підвищити рівень комфорту для наших дітей

Дата: 04.02.2017 12:27
Кількість переглядів: 890

 

Фото без описуУсі батьки хочуть, щоб їх дитина в дитячому садку завжди була в теплі, гралася і навчалася в комфортних умовах. Саме на досягнення поставлених цілей Новопсковською селищною радою була проведена робота з утеплення в 2016 році - всі активно працювали над підвищенням рівня комфорту в дитячих садочках Новопсковської селищної територіальної громади, щоб жителі громади завжди були спокійні за комфорт своїх дітей. Крім того, утеплення  вже дає свої економічні результати - спостерігається економія бюджетних коштів. Ось що говорять завідуючі дошкільних навчальних закладів Новопсковської громади:

Завідуюча ДНЗ «Дзвіночок» Тетяна Біла: В результаті проведення ремонтних робіт,  а саме: утеплення фасаду і ремонт та утеплення горища привело до економії енергоносіїв порівняно з IV  кварталом   2015 року.  Економія електроенергії становить – 25%, газу – 15%, що дало змогу зберегти бюджетні кошти. Підвищення температури повітря в приміщеннях дозволяє дітям комфортно перебувати в дитячому садку, бо  минулої зими холодними вітрами тепло буквально вивітрювалось через стіни та горище.

Завідуюча ДНЗ «Теремок» Ганна Оганезова: Проведене утеплення фасаду та перекриття даху в нашому дитячому садку вже дає свої результати - температурний режим підвищився, дах не протікає. Економічний ефект в цифрах: в січні 2015 року при температурах повітря від 0 до -25 градусів ми спожили за місяць 6 080 куб.м природного газу, то в січні цього року при температурах повітря від -2 до -25 градусів було використано 4 210 куб.м газу, а це на 1870 куб.м. менше. При нинішній ціні на газ спостерігається суттєва економія бюджетних коштів.

Завідуюча ДНЗ «Світлячок» Наталія Красноглазова: за січень 2017 року в порівнянні з 2016 роком спожито природного газу на 1500 куб.м менше. В січні минулого року температура в групових кімнатах одноповерхової будівлі  не піднімалася вище 18 градусів, в цьому році в групах тепло і затишно, оскільки постійна температура 21 градус. Ці зміни сталися в зв’язку з утепленням зовнішніх стін будівлі.

Надія Каруна завідуюча ДНЗ «Ромашка» в селі Осинове: Будівлю нашого садочка восени утеплили, через настання холодів не встигли завершити всі роботи. Чекаємо на весну, вже за сприятливої погоди всі роботи завершаться. 

Голова Новопсковської селищної територіальної громади Вадим Гаєв: Зараз по всіх комунальних закладах ведемо моніторинг енергоспоживання. В утеплених будівлях спостерігаємо досить швидку окупність вкладених коштів на термосанацію, тому для нас дуже важливо реалізувати подібні проекти в інших комунальних закладах Новопсковської селищної ради. В січні поточного року депутатами селищної ради затверджено проект капітального ремонту фасаду будівлі комунального закладу «Селищний будинок культури смт Новопсков» із застосуванням енергозберігаючих технологій. Вартість проекту 1 млн 122,862 тис. грн. Його  направлено до Державного фонду регіонального розвитку.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь