Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Не варто чекати, що прийде хтось і зробить... Засукуйте рукави і робіть!

Дата: 11.02.2018 12:35
Кількість переглядів: 869

Фото без описуСтаття про те, як в Новопсковській громаді самі жителі організували відкриття сезону катання з гори. Співпало це з отриманням чергового завдання від інвестора в рамках зйомок реаліті "Громада на мільйон" від 1+1, тому до сьогодні ми не могли про це розповідати.

Полюбляємо ми лаяти погоду. А виходить, що дарма. Вона й гарні сюрпризи підносить. У останню неділлю листопада помірний морозець і сніг, що випав кілька днів тому, дозволили повною мірою насолодитися активним відпочинком на горі Пристін. Хтось, споглядаючи на цю величну природну красу, доречно зазначив: і нащо нам той Буковель, коли у нас є Іковель. І всім це так сподобалося, почали фантазувати на тему Іковелі і добалакалися до того, що надійшла пропозиція: а давайте підйомник нагору обладнаємо і будемо спускатися на лижах.

Фото без описуІдея відкрити якось незвичайно сезон катання з гори Пристін надійшла від молодих підприємців Новопскова. У них є друзі, яким можливість розважитися також сподобалася. А Новопсковська селищна громада вирішила не лишатися осторонь. Отак, об’єднавши зусилля, отримали гарний результат.

У чому ж новизна? А в тому, що прямо у підніжжя наварили кулішу, заварили чаю. Цікаво, що спочатку думали обійтися казаном на 60 літрів. Але не змогли побороти сумніви, що цього буде мало. Тож у сусідньому селі попрохали у господаря казанок на 100 літрів, він у ньому кавуни солить. А менший пустили під чай. Дехто, прочувши, що таке буде, брали деяку їжу з дому: компоти, овочеві консерви. Думаю, зайве говорити, що центнер кулішу смакував на свіжому повітрі і малим, і дорослим. Варили й глінтвейн, для цього підійшли домашні вина.

Фото без описуАле, звичайно, у першу чергу сюди приходили не поїсти, а за порцією здоров’я та адреналіну. Відчайдухи просто шкереберть летіли з гори поодинці і «трамвайчиком», по двоє. Хтось на санчатах, а хто на шматку лінолеуму.

Велика вдячність всім ініціативним мешканцям громади і, навіть, навколишніх сіл. Дуже хочеться назвати їх у газеті. Але вони надто скромні, щоб афішувати свою участь. Тож пробачте, якщо сьогодні ваші прізвища не прозвучать. Але декого вдалося «вирахувати». Це Володимир Донцов, Микола Коновалов, Сергій Шликов, Микола Кочкін, Олександр Хижняк та інші.

- Важливо, щоб прийшло розуміння: не варто чекати, що прийде хтось і зробить твоє дозвілля цікавим, змістовним, - вважає Ольга Кочкіна, мешканка селища. – Особисте бажання щось змінити на краще, повинне переважати. Засукуйте рукави і робіть, залучайте родину, друзів. Спілкування – найбільша розкіш.

Н. Кривошей

«Новопсковщина», №48 від 30 листопада 2017р.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь