Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Чисто не там де прибирають, а там де не смітять

Дата: 10.08.2017 12:45
Кількість переглядів: 1535

Нещодавно дві молоді матусі, які щодня приходять з дітьми на ігровий майданчик в сквері «Айдар», розвісили на деревах власноруч виготовлені знаки. Знаки різні та всі вони нагадують відвідувачам парку про необхідність дотримуватися кожному елементарних правил: донести обгортку від морозива до урни, не залишати після себе купу лушпиння на тротуарі біля лавок, не палити і розпивати алкоголь в сквері. Виглядає креативно. А головне: "Після цього суттєво поменшало сміття навколо гойдалок і тренажерів" - так стверджують комунальники, які щоранку прибирають парк. 

Це тільки здається, що нічого не станеться, якщо кинути маленький папірець на землю, але саме такі сміттячка створюють купу бруду. Є така «Теорія розбитих вікон». Вона про те: якщо люди бачать, що інші особи порушують правила і їм це сходить з рук, то вони вважають, що можуть діяти так само. Тобто, якщо на вашому подвір’ї хтось насмітив, і цього сміття ніхто невдовзі не прибрав, то швидко знайдуться ті, хто також не донесе непотребу до смітника.

Щодня  попри спеку працівники КП "Новопсковблагоустрій" проводять роботи з благоустрою в  громаді. Цими днями зосередили свою роботу в сквері "Айдар" в Новопскові, прибрали паркову зону, облаштовали місця під нові квітники.

Неправий той, хто думає, що прибирати це не його обов’язок, а двірника чи прибиральниці. Кожна вихована людина повинна слідити за собою та за своїми вчинками. Чистота - це не тільки запорука здоров’я та краси, це ще прояв моральності людини.

Шановні жителі Новопсковської  громади! 

Звертаємо вашу увагу,  що з 16 по 18 серпня 2017 року в громаді буде проводитись масштабний благоустрій території до Дня незалежності України.

Депутатам, членам виконкому, громадським організаціям та мешканцям селища Новопсков, сіл Осинове, Макартетине, Ікове, Хворостяне та Тев’яшеве  потрібно звернути увагу та прийняти активну участь у виконанні «Правил благоустрою території Новопсковської селищної територіальної громади». Що потрібно в першу чергу? Покосити свою прибудинкову територію та привести до відповідності місця масового відпочинку.

Всі хочуть, щоб вулиці були чистими та впорядкованими. Насправді, слід розпочати з самого себе – адже від нас самих залежить благоустрій рідного села чи селища. Долучайтеся до толоки!

P.S.  З питань організації вивезення побутового сміття  звертатись за тел.2-18-40


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь