Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Поділилися своїм щастям

Дата: 11.02.2018 12:51
Кількість переглядів: 1349

Фото без описуНовопсковська громада знову відзначилася, створивши унікальний продукт «Щасливий крейдяник». Тобто, це та корисна копалина, на яку ми й уваги не звертаємо, хоча й пишаємося крейдяними горами Пристін. Та колективна думка робить справжні дива. Ініціативна група вигадала такий собі новопсковський бренд, вживання якого у їжу, застосування у побуті несе чималу користь.

Креативно оформлені пакуночки з крейдою дозволили взяти участь у благодійному ярмарку, що відбувся у столиці, на Контрактовій площі.

Над виготовленням крейдяників працювали Ганна Антошук, Марина Бабак, Аліна Стрєльнікова, Олена Рябошапко, Світлана Корж, Тетяна та Катерина Соловйови, Ірина Половинко, Роман Грянко. Ці люди присвятили два свої вихідні виготовленню щасливих крейдяників. Місце обрали для кращого натхнення з видом на засніжений ліс та зимовий Айдар.

Фото без описуДві доби працювала творча майстерня на базі кафе «Причал». Відвідувачі, які заходили на каву, пропонували свою допомогу. Зайвими додаткова пара рук не була, оскільки вирізати, пакувати, клеїти, довелося багато. Якщо для кількох майстринь це звична робота, бо мають багаторічний досвід, то для половини помічників така робота була нова. Ганна Антошук вправно навчала новачків. Атмосфера була тепла та дружня.

Місцевий скульптор Микола Пилипович Потапов виготовив скульптуру Пристінни – матері новопсковських крейдяних гір, за пів доби. Скульптор створив новий образ з крейдяної глиби.

Доручили все це продавати Олені та Орині Радченкам. На Володимира Донцова поклали обов’язки нести найважчі сумки та допомагати дівчатам.

Фото без описуА підтримати їх прийшли на столичну площу уродженці Новопскова, які нині проживають в Києві. Насамперед, улюблениця новопсковської публіки Марина Богун. Марина – засновник літературно-музичного фестивалю «Дорога на Схід», громадський активіст, солістка мюзиклу «Got to be free», за будь-якої можливості вона відвідує Новопсков, де у неї багато друзів. На ярмарок зазирнули і ті, хто недавно опинився у столиці, й ті, хто вже тут «пустив коріння». Це Артур Плетюхов, Ірина Михайлівна Богун, Ярослава Гаєва, Олександр Кривошей. Всі були такі раді бачити одне одного.

Кореспонденту тижневика «Новопсковщина» пощастило побувати на ярмарку і на власні очі побачити, як все те відбувалося. Наша палатка була найкраще оформлена як Куточок щастя, вона просто дихала передноворіччям, казкою. Пакуночки з крейдою оформлені з неабияким смаком. Поради, як можна використовувати крейду, стали неабияким маркетинговим кроком.

Фото без опису- Серед покупців «Щасливого крейдяника» були зовсім різні люди, - розповіла Олена Радченко. - Наприклад, крейдою зацікавилися майбутні татусі, вони її придбали для своїх вагітних дружин. З великою цікавістю поставилися до продуктів іноземці, як же стало в нагоді знання англійської у Марини та Володимира. Ностальгічним посилом став крейдяник для уродженців Новопскова, вони були дуже розчулені і здивовані водночас, бо отримали шматочок маленької батьківщини. Майже відразу продали й скульптуру Пристінни. Ми її, до речі, дуже обережно транспортували.

А в громаді вболівали, як воно там ярмаркується делегованим і раділи успішній торгівлі.

- Робота поєднала незнайомих людей, надихнула їх на створення унікального продукту за дуже короткий час, - вважає Олена Рябошапко. - Було цікаво дізнатися, що в Новопскові є таке об’єднання «Лівша» і там творять дива Ганна, Марина та Аліна. Думаю, ми контактуватимемо й надалі.

Фото без описуМожливо все це надихне мешканців сільських громад на створення власного унікального продукту. Бажаємо успіху!

Н.Кривошей

«Новопсковщина», №49 від 7 грудня 2017р.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь