Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Підвели підсумки роботи у 2016 році

Дата: 02.03.2017 16:54
Кількість переглядів: 1012

 

Сьогодні, 2 березня, Новопсковський селищний голова Гаєв В.В. відзвітував про проведену роботу у 2016 році під час відкритого засідання сесії Новопсковської селищної ради:

"Перший рік діяльності об’єднаної територіальної громади ми  розпочали з проведення декомунізації - змін топографічних назв в усіх населених пунктах громади, пов’язаних з комуністичним режимом. Більше двох десятків вулиць та провулків були перейменовані. Перейменування відбулось за активної участі громадськості. Особисто провів всі сходи з громадянами, аби переконатися що більшість жителів підтримує нові запропоновані зміни.

Провели перші вибори старост об`єднаної Новопсковської територіальної громади 24 квітня 2016 року. На вибори було витрачено 75 тис. грн., це кошти з вільних залишків загального фонду селищного бюджету.

У можливість проектів, які були реалізовані протягом 2016 року, у громаді ще два роки тому багатьом важко було навіть повірити. Перше, на чому ми зосередилися - на розбудові інфраструктури – це освітлення, тротуари, це ремонт доріг, дуже велику частину коштів направлено на енергозберігаючі технології. Вже прийнято Стратегію розвитку Новопсковської ОТГ до 2025 року, запроваджено Бюджет участі, налагоджені тісна співпраця з міжнародними донорами, прямий діалог з Державним фондом регіонального розвитку, дієве партнерство з Офісом реформ і  Асоціацією міст України.

Впродовж року відбулось 18 пленарних засідань селищної ради, в ході яких прийнято 244 рішень з основної діяльності, 341 рішення з земельних питань, затвер­джено 6 програм, які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку громади  та її інфраструктури.

Виконавчим органом Новопсковської селищної ради є її виконавчий комітет у складі 16 членів виконкому. Протягом року проведено 12 засідань виконкому, в ході яких прийнято 152 рішення. (в порівнянні з  2015 роком це вдвічі більше, оскільки на 12 засіданнях розглянули 81 питання).

Прийнято 176  розпоряджень з основної діяльності, 164 з особового складу, а це в більше ніж в два рази більше проти 2015 року.

Дохідна частина селищного бюджету без урахування трансфертів виконана 128,3 відсотків та складає 25986691 грн, що перевищує планові показники з урахуванням змін на 5727159 грн.

Видаткова частина селищного бюджету виконана в сумі 22009846 грн, або на 91,6 відсотка. Найбільшу питому вагу в структурі видатків селищного бюджету займають видатки на  утримання  закладів охорони здоров`я – 33,7 відсотка або 7412200 грн.

Аналізуючи виконані завдання та проведені  заходи, які були заплановані на 2016 рік  Програмою можна з впевненістю сказати – заплановане виконали.

Спільно працювали над поліпшенням стану автомобільних доріг та тротуарів: За кошти селищної ради збудовані нові тротуари в смт. Новопсков 756,680 тис.грн. по вулицях Магістральна, Шкільна, Українська (поблизу Новопсковського РТМО).  Всі роботи виконувалися працівниками КП "Новопсковжитло". В 2016 році проведено ремонт доріг по вулиці Вишнева в селі Осинове  та по вул. Газопроводська смт Новопсков на загальну суму  1489,741 тис. грн. На ґрунтові комунальні дороги протягом року завозили пісок та окіл на 93 тис. грн, проводили їх планування, на  майже 67 тис. грн провели обкошення узбічя доріг. На розчищення доріг від снігу витратили 122 тис.грн, на посипання  протиожеледним матеріалом вуличних доріг та тротуарів - 144 тис. грн.

З метою  підвищення якості життя населення протягом року надавалася матеріальна допомога  багатодітним та малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 100 тис. грн. Відповідну програму затвердили і на 2017 рік.

З метою забезпечення продуктивності зайнятості населення та в тісній співпраці з районним центром зайнятості залучалися 56 безробітніх до виконання оплачуваних громадських робіт. Протягом року створено 36 нових робочих місць в КП «Новопсковжитло», 11 – в КП «Новопсковблагоустрій». Штатна чисельність працівників селищної ради зросла на кінець звітного періоду на 9,5 штатних  одиниць (начальник відділу культури, спорту та туризму - 1 штатна одиниця, начальник бюджетного відділу – 1, спеціалістів – 5 одиниць, 2 штатних одиниці державних реєстраторів, оператор комп`ютерного набору – 0,5 штатних одиниць). Штатна чисельність працівників дошкільних навчальних закладів зросла на 4 штатних  одиниці.

Розвиток освіти, культури і спорту. Першочерговою стратегічною задачею новоствореної Новопсковської об’єднаної громади стало вирішення питання покращення комфорту для дітей, енергоефективність в ДНЗ. В 2016 році завдяки реалізації селищною радою проектів капітальних ремонтів будівель всіх ДНЗ за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, виділеної  на розвиток громади (2190,310 тис. грн.) обласного бюджету (890,867 тис грн) та бюджету розвитку селищної ради (703,179 тис.грн) було утеплено фасади п’яти будівель чотирьох дитячих садків громади та замінено покрівлі. Всього використано коштів на проведення капітальних ремонтів у дошкільних навчальних закладах на загальну суму 3784,356 тис. грн.

 Зараз дошкільнята знаходяться в теплих кімнатах, граються і навчаюся в комфортних умовах. Утеплення  вже дає свої економічні результати - спостерігається економія бюджетних коштів.

Видатки на дошкільні навчальні заклади громади склали 4 млн 881 тис.грн,  це без врахування коштів бюджету розвитку. Всього на дошкільні заклади освіти спрямовані кошти в сумі 7 млн 110,2 тис. грн грн, що складає 32,3% від загального обсягу фінансування.

Заплановане в Програмі співфінансування робіт по реконструкції покрівлі Осинівської ЗОШ №52 та заміни вікон по Осинівській ЗОШ №1 не було реалізовано, оскільки школи поки що не в громаді.

Мережа закладів культури Новопсковської селищної територіальної громади сформована з КЗ «Селищний будинок культури смт Новопсков», Осинівського СБК, Осинівського СК та Макартетинського СК. Заклади культури Новопсковської селищної ради в звітному році профінансовані в сумі 890 тис. грн.

Для чотирьох закладів культури Новопсковської селищної ради придбано меблів та обладнання на 118 тис. грн, в тому числі: канцелярські товари – 2016 грн, господарчі товари – 4868 грн, світлові прилади – 7699 грн, мікрофони, комутаційні центри – 128922 грн, костюми (новорічні, сценічні) – 43600 грн, електрокоса для Осинівського СК – 2050 грн, хорові станки для «Слобожани» - 3036 грн, лавки – 2384 грн, принтер для Осинівського СК – 2762 грн, сходи для Осинівського СК – 1290 грн, праска – 720 грн, 2 чайника – 870 грн, теплопушка  для Макартетинського СК – 6199 грн, вішак – 3450 грн, новорічні прикраси – 20195 грн, прожектори – 2455  грн.

Проведена повна реконструкція даху будівлі комунального закладу «Селищний будинок культури смт Новопсков» на 238,2 тис.грн коштів селищного бюджету. В Осинівському сільському клубі  відремонтували будівлю на 38150 грн, здійснили ремонт системи електропостачання на 4313 грн.

Протягом 2016 року працівниками клубних закладів селищної ради було проведено різні за формою та тематикою культурно-дозвіллєві заходи присвячені подіям місцевого, загальнонародного та державного значення.       

В нашій громаді започатковано традицію фестивалів: Перший фестиваль меду "СЛОБОЖАНСЬКИЙ ВЗЯТОК 2016", в селі Осинове проведено фестиваль української пісні «Пісенний Айдар».  В Новопскові вперше провели виставку ретро-автомобілів та офіційний старт байк-фесту за участі байкерів з різних областей України:  Луганської, Донецької, Харківської,  Івано-Франківської.  Проведені фестивалі довели, що маючи свіжі ідеї, бажання їх втілити в життя та підтримку команди в Новопсковській громаді можна й надалі організовувати подібні заходи й запрошувати на них гостей з усіх куточків нашої Батьківщини.

Спорт. Новопсковська селищна рада розпочала пропаганду здорового способу життя, залучення жителів громади, зокрема дітей і молоді, до занять фізкультурою і спортом.  Затверджена Програма розвитку фізкультури і спорту на 2016 рік, на реалізацію заходів передбачено 12 тис.грн.

В сквері "Айдар" встановлено вісім нових спортивних вуличних тренажерів.

Серед спортивних подій об’єднаної громади яскраво виділяються перемога Новопсковської команди на літніх сільських  іграх  серед збірних команд селищних та сільських рад району; перший відкритий чемпіонат Новопсковської ОТГ з армспорту; змагання на кубок селищного голови з пляжного волейболу та міні-футболу до Дня молоді; проведений в Новопскові IV тур Чемпіонату Луганської області з пляжного волейболу. В  2016 році проведено перші відкриті чемпіонати Новопсковської об’єднаної територіальної громади з шахів, з багатоповторного жиму штанги лежачі, в січні поточного року  проведено чемпіонат з шахів.

 Новопсковська селищна рада з метою підтримки всебічного розвитку шкільної молоді  на базі Осинівського сільського будинку культури  ще в квітні відкрила гурток художньої фотографії. Майбутні фотографи безкоштовно здобувають знання на необхідні навички і в майбутньому представлять наш край в різноманітних фотоконкурсах.

Проведено першу виставку ІТ-технологій «Техно School 2016» в Осинівській школі. В Новопскові до Дня Незалежності України активною молоддю розфарбовані в український орнамент сходи до річки Айдар.

Новорічні та різдвяні свята жителі громади зустріли біля красуні-ялинки. Цього року до ялинки селищною радою було придбано два сніговики, смт Новопсков був святково прикрашений новими світловими перетяжками. Напередодні Нового року на площі біля головної новорічної ялинки для юних мешканців Новопсковської громади   25  та 30 грудня 2016 року вперше були проведені новорічні дитячі хороводи з Дідом Морозом та Снігуркою.

Реформування житлово-комунального господарства. В Новопсковській селищній територіальній громаді діє два комунальних підприємства: КП «Новопсковжитло» та КП «Новопсковблагоустрій», останнє було створене в 2016 році.  В роботі по благоустрою території громади Новопсковська селищна рада керується програмою благоустрою населених пунктів Новопсковської селищної ради на 2016-2020 роки та  Правилами благоустрою території об’єднаної територіальної громади Новопсковської селищної ради, які затверджені рішенням ради в 2016 році. В структурі видатків селищного бюджету видатки на благоустрій займають 7,8 відсотка або 1728,5тис. грн. Це і прибирання вулиць (113 тис.грн), утримання мереж вуличного освітлення (198,6 тис.грн), видалення аварійних дерев (77,8 тис. грн), відеокамери (17 тис. грн), придбання дитячих майданчиків (377,8 тис.грн).

Для комунальників громади придбали новий сміттєвоз  завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (1 млн 200 тис. грн)   при співфінансуванні селищної ради (198 тис грн).

У 2016 році реалізовано проект «Нове будівництво вуличного освітлення за інноваційними технологіями в Осинівській сільській раді. Встановлення фотомодулей на опорі» на загальну суму 1326,549 тис. грн. з яких 1222,671 тис. грн. це кошти Державного фонду регіонального розвитку, 103,878 тис. грн. - кошти селищного бюджету. Проведена реконструкція вуличного освітлення за інноваційними технологіями в с. Макартетине на суму 83,751 тис. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури.

Протягом звітного періоду проведено 12 толок по благоустрою території громади, за активної участі трудових колективів комунальних установ селищної ради та мешканців селища. За сприяння районного центру зайнятості населення організовано проведення оплачуваних громадських робіт для незайнятого населення - працювало 56 чоловік. Інспектором з благоустрою  проведено більше 20  рейдів, перевірок санітарного стану селища.

Новопсков – чи не єдиний населений пункт в області, де започатковано процедуру відлову, стерилізації та подальшого випуску на волю бродячих тварин. В цьому році проведено три таких відлови безпритульних собак спеціалізованою фірмою з Харкова. 

Отже, на основі вищезазначеного можна зробити висновок, що Новопсковською селищною радою та її виконавчим комітетом була проведена велика та копітка робота по виконанню Програми соціально-економічного та культурного розвитку Новопсковської селищної ради за 2016 рік.

Всього цього вдалося досягти завдяки нашій команді -  усіх: і депута­тів, і членів виконкому, і керівників та працівники різних рівнів, і кожного жителя громади, всі були активно працювали на благо громади, розвивали Новопсковську селищну територіальну громаду."

 

Повна інформація за посиланням.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь