Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Розвінчуємо міф про те, що відсортований пластик потрапляє на сміттєзвалище

Дата: 17.01.2018 13:42
Кількість переглядів: 787

Фото без описуНебайдужі жителі громади звернулися до селищної ради з побоюваннями про те, що відсортовані пластикові пляшки збираються сміттєвозом разом із іншим сміттям і вивозяться на полігон.

Це не так! Всі ПЕТ пляшки, відсортовані населенням Новопскова у спеціальні сітчасті контейнери, збираються комунальниками окремо для подальшого надходження на переробні підприємства. 

Нагадаємо, що з початку року в Новопсковській громаді  впроваджується роздільний збір сміття згідно статті 32 Закону України “Про відходи”. Впровадження системи роздільного збирання сміття дозволить зменшити кількість відходів, які підлягають захороненню, сприятиме розв’язанню екологічних і соціальних проблем, сприятиме ресурсозбереженню і підвищенню рентабельності підприємств сфери поводження з ТПВ. Налагодження ринку збуту відсортованого сміття створить також передумови додаткових надходжень до місцевого бюджету.

Фото без описуШановні громадяни!

Звертаємо вашу увагу: нові пластикові контейнери для сміття призначені виключно для твердих побутових відходів і не передбачені для крупногабаритного сміття (такого як гілля, старі меблі, сантехніка, автомобільні деталі, відходи життєдіяльності домашніх тварин тощо). Крупногабаритне сміття може призвести до руйнування контейнера та виходу з ладу пресу, встановленого в сміттєвозі. 

Послуги з вивезення будівельного та крупногабаритного сміття можна замовити в КП «Новопсковжитло» за телефонами 0661799362, 0970336282.

Важливо! За несанкціоноване вивезення відходів громадян штрафуватимуть. Йдеться про невеликі суми, проте членам громади потрібно думати не про те, як насмітити і уникнути покарання, а навчитися обходитися зі сміттям цивілізовано. Лише у цьому випадку вулиці населених пунктів Новопсковської громади виглядатимуть так, як кожен із нас цього хотів би – по-європейськи чисто.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь