Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Розвінчуємо міф про те, що відсортований пластик потрапляє на сміттєзвалище

Дата: 17.01.2018 13:42
Кількість переглядів: 781

Фото без описуНебайдужі жителі громади звернулися до селищної ради з побоюваннями про те, що відсортовані пластикові пляшки збираються сміттєвозом разом із іншим сміттям і вивозяться на полігон.

Це не так! Всі ПЕТ пляшки, відсортовані населенням Новопскова у спеціальні сітчасті контейнери, збираються комунальниками окремо для подальшого надходження на переробні підприємства. 

Нагадаємо, що з початку року в Новопсковській громаді  впроваджується роздільний збір сміття згідно статті 32 Закону України “Про відходи”. Впровадження системи роздільного збирання сміття дозволить зменшити кількість відходів, які підлягають захороненню, сприятиме розв’язанню екологічних і соціальних проблем, сприятиме ресурсозбереженню і підвищенню рентабельності підприємств сфери поводження з ТПВ. Налагодження ринку збуту відсортованого сміття створить також передумови додаткових надходжень до місцевого бюджету.

Фото без описуШановні громадяни!

Звертаємо вашу увагу: нові пластикові контейнери для сміття призначені виключно для твердих побутових відходів і не передбачені для крупногабаритного сміття (такого як гілля, старі меблі, сантехніка, автомобільні деталі, відходи життєдіяльності домашніх тварин тощо). Крупногабаритне сміття може призвести до руйнування контейнера та виходу з ладу пресу, встановленого в сміттєвозі. 

Послуги з вивезення будівельного та крупногабаритного сміття можна замовити в КП «Новопсковжитло» за телефонами 0661799362, 0970336282.

Важливо! За несанкціоноване вивезення відходів громадян штрафуватимуть. Йдеться про невеликі суми, проте членам громади потрібно думати не про те, як насмітити і уникнути покарання, а навчитися обходитися зі сміттям цивілізовано. Лише у цьому випадку вулиці населених пунктів Новопсковської громади виглядатимуть так, як кожен із нас цього хотів би – по-європейськи чисто.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь