Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Коли людей об'єднує єдина мета - працюється натхненніше та веселіше!

Дата: 10.04.2017 13:49
Кількість переглядів: 1034

08 квітня 2017 року до  Всеукраїнських акцій «За чисте довкілля», «Посади дерево миру» та до Дня благоустрою було розпочато озеленення території Новопсковської громади.

Селищною радою було надано саджанці дерев згідно заявок від приватних підприємців, організацій та установ селища, в тому числі шкіл, закладів культури, бібліотек, Новопсковського РТМО, Новопсковського управління ветеринарної медицини, санаторію «Перлина», Новопсковської районної ради та інших. Кількість наданих саджанців дерев перевищила 500 штук, кущів – більше 5000 шт.

Суботнього прохолодного ранку всі вийшли прибирати свої населені пункти. Під час толоки наша громада не лише прибирала, але й садила дерева. Сотні саджанців відтепер оселилися на місцях, що донедавна були пустками. Наприклад, на території майбутнього парку поблизу кварталу Тепличний в  Новопскові посаджено більше сотні дерев липи, клена, червоного дуба, кримської сосни та декілька сотень саджанців кущів бирючини. В заході прийняли участь працівники дитячого садка «Світлячок», колектив селищної ради та небайдужі мешканці кварталу.

 В Новопскові по вулиці Українській працівники управління Пенсійного Фонду, соціального захисту населення, відділу освіти  та ДНЗ "Дзвіночок" прибрали закріплені за ними території. Біля Меморіалу загиблим воїнам традиційно працювали державні службовці райдержадміністрації. Працівники закладів культури громади та бібліотекарі також прибирали свої території та висаджували дерева.

Робітники обох комунальних підприємств «Новопсковжитло» та «Новопсковблагоустрій» при цьому не зменшують темпи своїх робіт, прибирають, вивозять сміття та завозять пісок.

Осинівські депутати Тетяна Андрущенко та Віталій Каруна організували толоки разом з жителями своїх округів, привели до ладу територію навколо кладовища по вул. Вишнева та висадили шовковицю, вишню, берези на  землях загального користування в Осиново-2 по вулиці Молодіжна. Староста Микола Хіміч зі своїми працівниками та знов таки ж з депутатом Тетяною Анрущенко прибрали територію дитячого майданчика.

Сьогодні школярі Осинівської ЗОШ №1 висаджують дерева біля шкільного стадіону та прибирають закріплену територію біля пам’ятнику загиблим воїнам, а їх друзі з Осинівської ЗОШ №2 озеленюють територію навколо школи. На території осинівського дитячого садка «Ромашка» від сьогодні ростуть вишні, дуби, шовковиця та декоративні кущі  бирючини. На прилеглій території ФАП №1 в селі Осинове з’явилися молоді сосни.

На макартетинському кладовищі в минулий четвер зібралися близько 30 мешканців села організованих старостою Оленою Бутенко. Всі разом вони навели лад  на території кладовища, упорядкували покинуті могили. На черзі - ліквідація сміттєзвалищ уже за допомогою техніки.

Активну участь у толоці взяли сотні людей. За це всім велика подяка! Багато зроблено та це тільки початок. Коли людей об'єднує єдина мета - працюється натхненніше та веселіше!

І хоч толока - це приємно проведений час з колегами, сусідами та друзями, дуже просимо вас не смітити в громадських місцях, місцях відпочинку, на тротуарах, на узбіччях доріг! Давайте залишатися людьми! Любіть своє село чи селище! Поважайте тих, хто робить його чистішим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь