Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ТВАРИН! ОБЕРЕЖНО СКАЗ!

Дата: 01.12.2017 14:06
Кількість переглядів: 913

Сказ – небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і за відсутності  вчасного лікування абсолютною смертністю.  Зараження людини сказом відбувається в основному через  укуси хворою твариною чи внаслідок  попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

На сьогоднішній день в  Новопсковському районі зареєстровано тринадцять випадків захворювання тварини на сказ. Це свідчить, що населення несвоєчасно або зовсім не проводить  профілактичні щеплення проти сказу собак і котів та сільськогосподарських тварин.

Що стосується профілактики захворювання на сказ, то самий дієвий спосіб -обмежити контакт з дикими та безпритульними тваринами, якими б жалюгідними і безпорадними вони не виглядали.

В зв’язку з напруженою епізоотичною ситуацією щодо сказу тварин, збільшенням чисельності лисиць, бродячих собак та котів   в населених пунктах  Новопсковського району,  власникам тварин необхідно  знати:

1. Щороку доставляти собак і котів у державну ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок.

2. Негайно повідомляти заклади охорони здоров’я та ветеринарну службу про випадки укусів або травмування собакою, котом, кажаном або хижою твариною   людини, свійської чи домашньої тварини, а також доставляти у державну ветеринарну установу собак і котів, які покусали людей чи тварин або заподіяли їм травми , для огляду і карантинування  протягом 10 днів, а покусаних тварин – для огляду і лікування.

3. У випадку загибелі собак, котів або інших тварин негайно повідомляти ветеринарну установу. Якщо Вас вкусила будь-яка тварина - відразу проведіть місцеву обробку рани  і негайно зверніться  у травматологічні пункт (відділення) лікарні за медичною допомогою або до найближчого лікувально-профілактичного закладу.

 - тварину, що вкусила, забивати забороняється, її необхідно ізолювати  та звернутися в державну установу ветеринарної медицини.

По всіх питаннях стосовно проведення  профілактичних щеплень проти сказу, необхідно звертатись до державних установ ветеринарної медицини за номерами: 0950516452 - Білолуцька ДЛВМ, 0501644897 - Пісківська ДЛВМ, 0683242890 - Кам’янська ДЛВМ, 0982929679 - Новобілянська ДЛВМ, 0666702048 -  Новопсковська ДВМ  або  2-45-79  

Новопсковське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь