Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Понад шістсот громадян отримали послугу з реєстрації місця проживання

Дата: 12.09.2017 14:35
Кількість переглядів: 803

Фото без описуВідповідно до Закону України від 10.12.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг»  з квітня 2016 року органам місцевого самоврядування надано делеговані повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб. 

За період з 01.01.2017 по 31.08.2017 спеціалістом реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування місця проживання фізичних осіб розглянуто 635 заяв щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування місця проживання фізичних осіб, з них:

Зняття з реєстрації місця проживання – 230:

за рішенням суду – 4

по смерті – 85

зміна місця проживання - 141

 

Реєстрація місця проживання – 405:

реєстрація місця проживання малолітньої дитини – 88

реєстрація місця проживання дорослих осіб - 317

 

Згідно статті 11-1 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.2003 № 1382-IY за здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування місця проживання сплачується адміністративний збір.

Також за повідомленнями про зняття з реєстрації місця проживання особи, які надійшли від інших органів реєстрації знято з реєстрації 50 особи (це особи, які здійснили реєстрацію місця проживання в іншій адміністративно-територіальної одиниці одночасно із зняттям з реєстрації місця проживання в Новопсковській об’єднаній територіальній громаді).

Різке зростання запитів від громадян на підтвердження реєстрації, пов’язано з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 745 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №302». Так, починаючи з 01.01.2017 року змінився порядок подачі документів на отримання паспорта громадянина України. До переліку документів, що необхідно подати громадянину, визначено і довідку про реєстрацію місця проживання.

За звітній період надано – 889 довідок.

З моменту набуття повноважень у сфері реєстрації/знятті з реєстрації місця проживання почали надходити офіційні запити від органів судової влади,  інших організацій. На сьогоднішній день надано 132 відповіді на такі запити.

Всі запити, які надходили були вчасно розглянуті та надано обґрунтовані та повні відповіді у терміни, передбачені чинним законодавством.

Органам реєстрації та центральним органам виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, надаються відомості про місце проживання та перебування фізичної особи, інших персональних даних виключно у випадках, передбачених законами України і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини або за згодою самої особи.

Підтримується в актуальному стані картотека реєстраційних та адресних карток.

За заявою особи вносяться зміни до паспорту про перейменування вулиць (провулків) та уточнення нумерації будинків із збереженням попередніх даних.

При необхідності складаються справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 197, 198 Кодексу України про адміністративні правопорушення (при накладанні адміністративного стягнення у вигляді попередження).

Поточна робота реєстрації місця проживання громадян в Новопсковській селищній раді здійснюється відповідно до основних напрямків згідно діючого законодавства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь