Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

8 травня в «Селищному Будинку культури смт. Новопсков» відбувся святковий концерт «Червоні маки Перемоги і скорботи»

Дата: 10.05.2017 14:38
Кількість переглядів: 717

      

Фото без опису Розпочату нову українську традицію святкування  8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом підхопив і цей заклад культури. Офіційне гасло цього року  – "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо" та символ маку з графічно зображеною червоною кулею, яка є своєрідною алюзією: з одного боку уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі,  яскраво прикрашали сцену та наповнювали духом урочистості і скорботним нагадуванням тих кривавих років.

Як і завжди, концертна зала Будинку культури була переповнена відвідувачами та постійними прихильниками творчості аматорів цього закладу. Урочисту частину концерту відкрили вітанням ветеранів, учасників бойових дій, тиловиків  та дітей війни, яких в Новопскові залишилося вже не так і багато. 72 роки, як відгриміли переможні салюти, але і сьогодні наші ветерани в строю. З величезною повагою та безмірною вдячністю Новопсковський селищний голова Вадим Вікторович Гаєв вітав всіх присутніх зі святом та вручив запашний коровай Івахненку Олексію Павловичу, який не полишаючи громадської активності мав за честь привітати усіх від лиця ветеранів. Право покласти квіти до Меморіалу загиблих воїнів, до Меморіальних пам’ятників Героїв Радянського Союзу Миколі Івановичу Шморгуну і Дмитру Абрамовичу Жеребилову, до пам’ятної стели Перемоги надали депутатам Новопсковської селищної ради Андрущенку Вадиму Володимировичу, Красноглазовій Наталії Володимирівні та Білій Тетяні Анатоліївні.

      Далі святковий концерт буяв різнобарв’ям та експресією. Народних хор «Слобожани» під керівництвом Андрущенка Володимира Павловича презентували дві нових музичних композиції: «Пісня про Дніпро» та «Сину, вже качки летять». Хореографічна студія «Едельвейс» під керівництвом Доканьової Ганни Андріївни порадували всіх чудовими, різноплановими номерами  які заворожила всіх своєю українською автентичністю, лірикою, душевністю. Також хореографічна студія «Фольк Модерн Стиль» зачарувала своїми композиціями, а найбільший захват викликали самі наймолодші учасники танцювальних колективів з композиціями. Чудові композиції звучали і в сольних виступах виконавців: дует сестричок Кондратюк Альони та Настусі, Тетяна Котова, Інна Скиданенко, авторська пісня Івана Сєня, Ігор Барабаш.  По завершенні концерту всі учасники та зал співав та аплодував стоячи під пісню «Перемога, свята перемога» у виконанні Ірини Кондратюк.

       І хоча святковий концерт тривав майже 2 години, ще довго не вщухали голоса та пісні, бо після закінчення концерту люди частувалися польовою кашею, які  піднімали настрій та надихали на спілкування і ні хто не поспішав розходитися по домівках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь