Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

І знову про братів наших менших або як вирішується проблема безпритульних тварин в Новопскові

Дата: 29.09.2016 14:46
Кількість переглядів: 918

Фото без описуНа вулицях Новопсковської громади все частіше можна побачити безпритульних собак з жовтою біркою в вусі. Що вона означає? Це ознака того, що собака стерилізована і потомства більше не дасть.

Новопсков – чи не єдиний населений пункт в області, де започатковано процедуру відлову, стерилізації та подальшого випуску на волю бродячих тварин. 

На цьому тижні селищною радою організовано вже третій в цьому році відлов безпритульних собак. Залучили вже традиційно спеціалізовану фірму з Харкова. Спільно з волонтерами, спеціалістами ветеринарної лікарні частина безпритульних собак була виловлена, всіх їх обстежили, зробили щеплення, стерелізацію, одягли на кожну «бірку». Цього разу працювали не тільки з новопсковськими, а й з осинівськими собаками.

Вже вкотре приємно вразило чуйне ставлення до відловлених тварин працівників ветеринарної лікарні, які професійно та швидко спрацювали. Окремі слова вдячності висловлюємо волонтерам, котрі дві  доби допомагали нам у цій справі.

Звертаємося до  господарів, які дозволяють собі випустити свого собаку без ошийника на вулицю, а потім майже  через добу «бити себе в груди» мовляв, не знав, що бігає по вулицях. Шановні господарі, коли у Вас виникає питання: «відпускати собаку чи вигулювати її?» пам’ятайте, що згідно зі ст. 9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» домашніх тварин дозволяється утримувати у вільному вигулі лише на ізольованій, добре огородженій території, на прив’язі або без неї. Цей же закон дозволяє з’являтися з собакою поза межами її утримання, але зобов’язує власника супроводжувати домашню тварину. 

Нагадуємо, що стерилізувати можна не лише безпритульних собак та котів, а й домашніх, адже вони також можуть давати небажане потомство. Вартує процедура близько  200 гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь