Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Районний фестиваль "Новопсковська слобода" завітав до Новопсковського СБК

Дата: 03.10.2017 14:46
Кількість переглядів: 852

Фото без описуТак сталося, що минулої неділі українська спільнота відзначала три свята, традиційно вшановуючи людей поважного віку, освітян та музикантів. Адже зірки на небі зійшлися таким чином, що саме на перший день жовтня припали три урочистих Дні – вчителя, людей похилого віку та музики. Тож місцеві «зірочки» аматорської сцени – від молодших школяриків до шанованих ветеранів, разом зі своїми вірними прихильниками та поціновувачами аматорського мистецтва, зібрались у Новопсковському селищному будинку культури, аби яскравим концертним дійством відзначити свята.

        Крім того, концерт відбувався в рамках VIII районного фестивалю народної творчості «Новопсковська слобода». Концерту передувала насичена, цікава, чудово підготовлена та оформлена виставка декоративно-ужиткової творчості саме Новопсковських майстрів,  розташована у просторому та світлому приміщенні поруч з глядацьким залом. Тому перед концертною програмою кожен, хто того дня відвідав мистецьке дійство, міг уважно роздивитися все, що представили аматори народного мистецтва на розсуд журі та земляків. Перед виставкою було облаштовано етнографічний куточок: невеликий тин з глечиками, рушники, ужиткові речі з народного побуту. 
      Конкурсну  программу прикрасили виступи народного хору «Слобожани», зракової хореографічної студії «Едельвейс», хореографічної студії – «Фольк модерн стиль», ансамблю народних інструментів, який нещодавно почав працювати на базі Новопсковського СБК під керівництвом С.П. Черкасова. Свої вірші подарувала землякам місцева авторка Тетяна Скіпа, вірш «Мені не треба іншої краси», присвячений Новопсковщині, став своєрідним визнанням у почутті щирого кохання до рідного краю, котрий надихає на творчість, дарує сили й наснагу. Окрім хору, ансамблів, дуету, на сцену виходили й окремі солісти Інна Скиданенко, Володимир Масліч, Валентина Васільєва та Анатолій Остапенко. Дуже цікавим, незвичним був сольний виступ танцівниці Маргарити Дмитренко з хореографічною баладою «Сповідь». 
        По завершенню начальник відділу культури О.В. Козлова підбила підсумок не тільки заходу, а й районному фестивалю і побажала всім присутнім гарного настрою та натхнення на подальші творчі звершення. 
      Вельми доречним став виступ і вітання на адресу ветеранів, які зібралися в залі, з боку керівництва Новопсковської селищної ради, котрі озвучила секретар ради Т.М. Гречана. Також Тетяна Миколаївна подарувала запашні короваї і запросила всіх присутніх на смачне частуваня солодощами та чаєм. Гості продовжили приємне спілкування під звуки українських народних пісень та баяну, милуючись чудовою виставкою. 

 

Директор КЗ "Селищний будинок культури смт Новопсков"                                 Ірина Кондратюк 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь