Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Відбувся Форум місцевого розвитку Новопсковської ОТГ

Дата: 19.03.2018 14:56
Кількість переглядів: 1007

Фото без описуПопри не весняну заметіль 19 березня 2018 року відбувся Форум місцевого розвитку Новопсковської  ОТГ. 

Близько сорока учасників зібралися в селищному будинку культури аби обговорити зроблене, плани і як ці плани разом реалізувати. Спільно визначили пріорітетні напрямки співпраці.

Спеціалісти з мобілізації громад ПРООН Еміль Коренєв та Аліна Лебедєва вікриваючи форум зазначили: "Головна мета форуму - показати всім, як можна працювати в напрямку місцевого розвитку. Приємно, що в Новопсковській громаді діалоговий майданчик постійно набуває нових учасників - активних, небайдужих до території, на якій живуть і виховують своїх дітей".

Грантери-переможці розповіли про те, як реалізовували свою діяльність у 2017 році  по проекту ПРООН. Так голова ГО "Моя Новопсковщина" Єгор Потоцький вичерпно окреслив всі охоплені напрямки партнерства з програмою розвитку ООН - це і створення ЦНАПу, і перші утеплені стіни дитячого садка в 2015 році, і надання безоплатної правової допомоги населенню в рамках минулорічного проекту.

Інна Птушко з ГО "Осинівська" із захопленням розповіла як реалізовували проекти з освітлення населених пунктів встановлюючи фотомодулі на опорі, профінансовані ПРООН. 

В 2017 році були відібрані ПРООН два мікропроекти: перший - з виготовлення велопарковок для Новопсковської громади, другий - зі встановлення камер відеоспостереження на мікрорайоні Газівників. Ці заявки готували ініціативні групи з числа жителів громади. Ідея зі встановлення відеокамер належить Альоні Атабаєвій. Крім того, Альона разом з дівчатами з ГО "Джерело Закам’янка" при підтримці ГО "Моя Новопсковщина" підготували дуже корисний проект. І він переміг. Це проект спрямований на психологічну підтримку жінок, які виховують дітей з особливими потребами: "Проблеми, з якими живуть ці родини, варті уваги і допомоги суспільства не одноразово, а постійно". 

Громадській організації "Джерело Закам’янки", "Стосується кожного", "Осинівська", "Моя Новопсковщина", "Журналісти проти корупції", голова Новопсковської ОТГ та представники селищної ради, відділу поліції, відділу надання безоплатної правової допомоги, представники соціальних служб та професійного аграрного ліцею разом з представниками бізнесу конструктивно провели майже три години. Знайшли шляхи поєднати свої сили та ідеї для втілення спільних суспільно-корисних проектів. Одним із пріоритетних напрямків визначили - створення молодіжних секторів при координаційній раді з гендерних питань при Новопсковській селищній раді та при вже існуючих громадських організаціях. Мета - активізація місцевої молоді та залучення їх до місцевого розвитку. В перспективі - створення дієвої самостійної молодіжної ради.

В Новопсковській громаді практика проведення Форумів була започаткована спільно з Програмою розвитку ООН ще в минулому році. Конструктивні обговорення та дискусії з питань розвитку Новопсковської ОТГ будуть продовжені і в 2018 році. Долучайтеся!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь