Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Вивчали проектний досвід на Буковині

Дата: 21.03.2018 15:00
Кількість переглядів: 775

Фото без описуФахівець Новопсковської селищної ради Роман Петрушов  в складі делегації Луганської області відвідав Буковину з навчальним візитом  з метою вивчення успішно реалізованих проектів місцевого розвитку в Чернівецькій області. 

Захід відбувавася за ініціативи Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, підтримки Луганського та Житомирського ЦРМС та тривав три дні, з 12 по 14 березня 2018 року.

"Якщо ви не дуже знаєте, де ви прагнете опинитися, скоріше за все, ви залишитеся на тому ж місці" - мудрість Конфуція. Саме тому комплексний і структурований підхід, який дає можливість впровадити ефективний проектний менеджмент, є запорукою успішності проектів" - такими словами зустрічали гостей в Чернівецькому Центрі розвитку місцевого самоврядування. 

Фото без описуПротягом стаді-туру були розглянуті питання підготовки та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, особливості реалізації проектів місцевого розвитку в сфері туризму, створення спортивно-екологічного простору, покращення системи управління ТПВ, тощо. Також обговорювалось питання розробки так званої логічної матриці, як дієвого інструмента підготовки ефективних проектів.

Проведено виїзні зустрічі з представниками Новоселицької,  Великокучурівської, Сторожинецької, Недобоївської, Глибоцької, Рукшинської громад, на яких було представлено втілені в життя проекти, такі як ЦНАП, сільсько-господарський кооператив - сироварня, центр ПМСД, комплекс зберігання та сортування продукції садівництва (яблук) та багато іншого.

Подібні навчальні візити - це механізм, який пропонує Програма "U-LEAD з Європою" для того, аби більш ефективно обрати модель розвитку громади.

Фото без описуРоман Петрушов про побачене і про те, що можемо впровадити в себе вдома:

"Ідея створення сільсько-господарського кооперативу зі збору молока для подальшої переробки на місцевій сироварні є дуже цікавою та перспективною для втілення в Новопсковській ОТГ з урахуванням того факту, що  надаються дотації для населення на молодняк ВРХ. Також перспективним виглядає розвиток напрямку зеленого туризму та відновлення садівництва.

Громади Чернівецької області, як і Новопсковська ОТГ,  активно розвивають напрямок утеплення і енергоефективності дошкільних закладів та будинків культури.

Результат навчальної поїздки є надзвичайно корисним – нові люди, нові ідеї для втілення, досвід громад Чернівецької області із впровадження різних проектів розвитку, які можуть бути реалізовані як за кошти державного фонду регіонального розвитку місцевого самоврядування, місцевих бюджетів, так і за європейські кошти".

Р.S. Яблука, які жителі Новопсковської громади купують в місцевих магазинах, привезені з Чернівецької області. Ось так ці яблука сортують. Питання про можливість відродження господарств садового напрямку в Новопсковській громаді буде розглянуто на квітневому засіданні земельної комісії при селищній раді.  

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь