Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Підтримка сільських громад має стати обов'язком кожного сільгоспвиробника

Дата: 04.10.2016 15:34
Кількість переглядів: 809

Аграрне виробництво - локомотив української економіки. Наша країна – серйозний гравець на світовому ринку продуктів сільського господарства. Зі збільшенням обсягів поставок зерна закордон зростають і економічні можливості самих підприємств-виробників. Проте, сільські території, де безпосередньо вирощуються пшениця кукурудза, соняшник тощо, не можуть похвалитися стабільним розвитком. Застарілі інфраструктурні об'єкти, заклади освіти, культури, медицини у своїй більшості не відповідають світовим стандартам, а бюджетних коштів на реконструкцію та переобладнання не вистачає.

Один з небагатьох шляхів вирішення такої неоптимістичної ситуації для місцевої влади - це альтернативне фінансування в рамках угод про соціально-економічне співробітництво з відповідальними сільгоспвиробниками. І кількість таких угод має зростати, оскільки все більше українських компанії впроваджують у себе та керуються принципами корпоративної соціальної відповідальність. На заході такий підхід давно став нормою для ефективного бізнесу і навіть розглядається як обов'язковий.

Прозоре ведення господарської діяльності, дотримання чинного законодавства, сплата відповідних податків та зборів до місцевого і державного бюджетів,офіційне працевлаштування, конкурентоспроможна зарплатня для співробітників, достойні виплати за оренду паїв, піклування про навколишнє середовище завдяки використанню щадних технологій обробки ґрунту - це пише необхідний мінімум для відповідального бізнесу. Кращі ж компаніі' готові запропонувати громадам ще більше.

В рамках угод про соціально-економічне співробітництво з сільськими радами бізнес надає не тільки фінансову, але й організаційну допомогу.

В якості вдалого прикладу співпраці громади з представниками агросектору, можна навести діяльність підприємства АФ «Закотненська» та ТОВ «Прогрес», які входять до складу національної агропромислової групи Agricom Group. Так, за рахунок коштів, що були спрямоваш компанією, вдалося провести ремонт у двох школах Новопсковського району на суму 15 тис. грн. Осинівський дитсадок та школа №1 одержали 27 тис. грн для проведення ремонту, а на початок навчального року всі учні першого классу отримали портфелі та приладдя для навчання. А сусідня з нами Заайдарівська громада відремонтувала ЗОШ І-ІІ ступенів, першачки отримали чудові подарунки на Перший дзвоник.

 Новопсковська та Заайдарівська громади вдячні представникам  Agricom Group за системну та регулярну допомогу, яка є досить відчутною в умовах обмеженого державного фінансування сільських закладів освіти, та закликають інші підприємства брати приклад з компаній-лідерів та долучатися до співпраці в рамках соціально- економічних угод, адже від цього залежить майбутнє українського села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь