Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Свято Масляної в Новопсковській громаді

Дата: 19.02.2018 15:45
Кількість переглядів: 1034

Фото без описуМасляна – це проводи зими й очікування тепла та зустріч весняного сонця. Чудова погода у неділю в селищі Новопсков порадувала жителів та гостей селища. Сонце, сніг, легкий морозець визивали посмішки на обличчях. Всі вітали один одного з Масляною.

Зібралося багато народу у сквері Айдар, який став візитівкою оновленого Новопскова та улюбленним місцем відпочинку маленьких жителів та їх родин. Вперше, після вирубки кущів, старих дерев, порослі, прибирання сміття  та планування грунту комунальниками, приймав парк відвідувачів Масляної. Величаві сосни радо вітали усіх у засніженому парку. Галявина, розчищена від снігу, приймала гостинно бажаючих повеселитися та посмакувати блинцями, шашликом та глінтвейном у «Козацькому шинку».

Фото без описуЧудовий концерт та розваги радували новопсковчан. Музика лунала гучно та довго над Айдаром. Люди веселилися, співали, танцювали. У парку розвернулося справжнє гуляння.  Всіх переможців конкурсів нагородили подарунками. Фотоулюбленцями стали маленькі «призові» поросятка та опудало Масляної. А трохи згодом високо над деревами клубився чорний димок – це догорало солом’яне опудало. Його попіл розвіявся за вітром, тож як і зима, уже зовсім скоро здасть свої позиції й поступиться місцем весні.  Білий кінь, запряжений у санчата катав парком малечу, які ніби горобці слухняно сиділи на возі. Білогривий останній раз міг прокатати перед настання весни.

В с.Макартетине традиційно частували всіх млинцями та українськими варениками, водили хороводи, проводили конкурси. Концертну программу  підготували учасники художньої самодіяльності Макартетинського сілького клубу. На початку програми жителів села Макартетине привітав зі святом Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв.

Фото без описуВ с.Осинове свято розпочалося суботнього ранку і тривало до пізнього вечора. Спочатку була запальна концерна программа, веселі ігри та конкурси, традиційно спалили солом’яне опудало Масляної, потім частували смачним кулішом та різними смаколиками. Розваги тривали до вечора - каталися на конях, дітлахи спускалися з гірки, жителі танцювали та співали. А уже ввечері для молоді була святкова дискотека. 

Уся Масляна – веселе дійство, яке  запам’ятається на весь рік кожному жителю Новопсковської об’єднаної громади. Розпочався відлік часу до початку весни. Вдалися проводи зими!!!

Запрошуємо переглянути фоторепортаж Юрія Жевакіна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь