Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Протестували гру «Переселенська блуканина» задля налагодження діалогу і сприянню інтеграції ВПО в громадах

Дата: 23.01.2018 15:48
Кількість переглядів: 695

Фото без описуЧудового суботнього ранку 20 січня, коли всі ще відпочивали, насолоджуючись вихідним днем, в Новопсковському СБК робота вже кипіла.

Бо  зібралися чарівні дівчата, волонтери та активні громадяни Новопсковської ОТГ аби поспілкуватися, протестувати і написати відгук про нагомонівшу на всю Україну гру «Переселенська блуканина».

Як відомо, ця гра викликакла неабиякий  резонанс та обговорення в соцмережах. Вона була створена колегами активістами, які працюють в программі «Радник з питань ВПО», реалізованою канадською неурядовою організацією «Stabilization Support Services». Мета якої - це підвищення обізнаності  у суспільстві, розповісти про проблеми внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО) людям, котрі не мають досвіду переселення задля налагодження діалогу і сприянню інтеграції ВПО в громадах.

Фото без описуГра розповсюджується на безкоштовній основі, через заповнення заявки, і її можуть отримати всі бажаючі для роботи в соццентрах, хабах, громадських організаціях чи інших ініціатив, які працюють з ВПО.

Що можемо зазначити? Насправді гра викликає дуже різноманітні ємоції у різних людей. Це не є розважальна гра, бо вона зачепає дуже гострі та неприємні моменти для нашого суспільства.

Серед присутніх на цій зустрічі були представниці ВПО. Звістно переживати ще раз ті жахіття, через які довелося пройти і, які проживають ще й зараз, їм було не дуже комфортно. Але, коли ми разоми почали обговорювати наші ємоції, відчуття та взагалі відношення до даної проблеми,  розмова пожвавилася та налагодився контакт між присутніми. Було відчутно щире намагання зрозуміти, вникнути, прийняти і допомогти. А саме це і є головна ідея цього проекту та даної гри.

Тож бажаємо нашій громаді розвиватися та не залишатися байдужими.  До нових теплих зустрічей та креативних проектів. 

Iрина Кондратюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь