Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Поліція та громадськість - розбудовуємо community policing

Дата: 06.04.2018 21:58
Кількість переглядів: 906

Фото без опису2-3 квітня 2018 року у м.Сєвєродонецьк пройшов  тренінг «Програма підготовки представників громад та поліції Луганської області з питань громадської безпеки та взаємодії на засадах партнерства». Два дні 10 представників Новопсковської ОТГ навчалися в рамках проекту ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України» за підтримки Європейського Союзу.

"За однією партою" навчалися співробітники Новопсковського відділу поліції, рятувальники, члени робочої групи з питань безпеки в Новопсковській громаді: представники громадських організацій, центру надання вторинної правової допомоги, громадського формування "Факел" з охорони громадського порядку Новопсковської селищної ради.

Потреба у безпеці є однією з базових потреб людини, а співпраця поліції та громади - найкращий спосіб її забезпечити. Адже цей підхід ґрунтується на взаємодії між усіма, від кого залежить безпека: між громадою, поліцією та місцевою владою.

Фото без описуТак, на заході була представлена модель поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду - Community Policing (взаємодія поліції та громади) тобто, поліція працює, враховуючи думку громади щодо проблем безпеки та громадського порядку на території обслуговування. Дана програма вже успішно працює в декількох регіонах України.

Були представлені реальні втілені проекти:

Шкільний офіцер поліції (сприяння підвищення ефективності навчального процесу, розв’язання конфліктів серед учнів, вирішення проблеми підліткової і дитячої злочинності);

Створення квартальних і вуличних комітетів;

Правовий театр  (ігрова форма для школярів);

Муніципальна варта (мешканці патрулюють вихідними місто разом із поліцейськими, а по буднях – виходять на вулиці самостійно);

Сусідська варта (Neighbourhood Watch) – це партнерство між поліцією і громадянами, яке сприяє збільшенню безпеки в громадах, в будинках, на вулицях та в містах.

На сьогодні, Community Policing є складовою частиною повсякденної роботи поліції у таких країнах, як Бельгія, Болгарія, Чехія, Німеччина, Польща, Велика Британія, США.

Фото без описуОсновні принципи взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства:  кожна людина довіряє поліції, поліція і громада працюють щоб вирішити потреби громади, поліція як частина громади, а не окремо від неї.

Учасники даного тренінгу отримали рекомендації щодо організації проекту Community Policing у своїх громадах. Спільно окреслили напрямки взаємодії поліції та громади, та визначили що дає така взаємодія для громади, визначали партнерів та вивчили ресурси громади, пояснили різницю між традиційною поліцією та взаємодією поліції з населенням на засадах партнерства. Отримали консультації від тренерів як розробляти спільний план дій та реалізацію громадської поліції.

Тренінг був дуже змістовний та конструктивний. У підсумку визначили стратегії для реалізації взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства.

Аліна Сивоконь

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь